Paní Zdeno, prosím ještě jednou o radu

• (neregistrovaný)

22. 1. 2006 16:01

Možná jsme se nepochopily.
    Partner měl přerušenou živnost od 19.3.2003 do 30.3.2005. Zapomněl na další pozastavení nebo zrušení ŽL. Jedná se mi o to, jestli mu bylo podnikání znovu automaticky obnoveno a bude tak muset zaplatit za období od konce přerušení, tj. od 30. 3. 2005 do dneška povinnou daň za loňský rok a pojištění. Pohledávky ani závazky neměl a za období do 19. 3. 2003 podal daňové přiznání.
    Byl zaměstnán a veden na pracovním úřadě. Mockrát Vám děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2006 19:55

Zdena (neregistrovaný)

Re: Paní Zdeno, prosím ještě jednou o r
      Paní Petro, jediný, kdo tu nepochopil, jsem já. Domnívala jsem se, že do 28.2.05 fungpoval coby OSVČ. Moc se omlouvám. Zda má partner živnost obnovenou, nebo zrušenou, to se nejlépe dozvíte na internetových stránkách Vašeho ŽÚ.
      Živnost zrušena: nebude podávat daňové přiznání za rok 2005 pokud neměl příjmy ke zdanění. OSSZ ho má asi také odhlášeného, jinak by se domáhala přehledu už za rok 2004. Ověřte telefonicky.
      Se zdrav. poj. je to složitější. Tam ho si ho nějak vedou - buď jako OSVČ, nebo jako osobu bez zdanïtel. příjmů - měl by platit pojistné, nebo je za něj plátcem stát. Tohle je opravdu těžké napsat přesně a stručně. Petro, jestli máte zájem, posílám mejla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).