Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2006 16:17
Na FÚ zatím nevědí, jakým způsobem bude probíhat uplatnění výdajových poušálů (za rok 2005) při větším počtu ŽL, ale pravděpodobně bude třeba vše rozepsat asi nejen podle procentních sazeb, ale i podle ŽL, ale na jaký formulář?
Např.: 3x 50% a 2x 60% i když některé činnosti vůbec nevyužívám.
Navíc zatím nemají žádný interní příkaz (generální pardon), v případě dodanění roku 2004. o neplacení penále. Z vyšších částek by mohlo vycházet penále celkem slušné Měl jsem několik vydaných faktur, které mi nebyly na přelomu roku uhrazeny.
Abych se nemusel dohadovat o placení nebo neplacení silniční daně při používání soukromého vozidla, tak ji platit budu. Nevím ale, jestli v tomto případě je možno výdaje s tím spojené následně odečíst od základu daně, nebo je tato platby již jakoby v paušálu.
K tomu stále nevím, jakým způsobem budu paušální výdaje uplatňovat při sedmiměsíčním souběhu s HPP, od té doby jsem pouze OSVČ.
Za reakce a případné objasnění děkuji