Výdajové paušály a více ŽL

• (neregistrovaný)

23. 1. 2006 16:17

Na FÚ zatím nevědí, jakým způsobem bude probíhat uplatnění výdajových poušálů (za rok 2005) při větším počtu ŽL, ale pravděpodobně bude třeba vše rozepsat asi nejen podle procentních sazeb, ale i podle ŽL, ale na jaký formulář?
    Např.: 3x 50% a 2x 60% i když některé činnosti vůbec nevyužívám.

Navíc zatím nemají žádný interní příkaz (generální pardon), v případě dodanění roku 2004. o neplacení penále. Z vyšších částek by mohlo vycházet penále celkem slušné Měl jsem několik vydaných faktur, které mi nebyly na přelomu roku uhrazeny.

Abych se nemusel dohadovat o placení nebo neplacení silniční daně při používání soukromého vozidla, tak ji platit budu. Nevím ale, jestli v tomto případě je možno výdaje s tím spojené následně odečíst od základu daně, nebo je tato platby již jakoby v paušálu.

K tomu stále nevím, jakým způsobem budu paušální výdaje uplatňovat při sedmiměsíčním souběhu s HPP, od té doby jsem pouze OSVČ.

Za reakce a případné objasnění děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2006 17:50

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Výdajové paušály a více ŽL
      Z popisu vyplývá, že využití paušálem stanovených výdajů nebude zdaleka tak jednoduché jak by se zdálo. Má to skutečně takový efekt na toto přecházet? A kdyby, tak jak zase zpět?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).