Poradí mi někdo?

• (neregistrovaný)

23. 1. 2006 16:21

Prodala jsem dva domy v hodnotě 2mil 400tis.Jsem na rodičovském příspěvku a vždy jsem si žádala o příspěvek na bydlení a sociální příspěvek.můžu si o to žádat i dál nebo ne?podotýkám,že z prvního prodeje jsem peníze já neutržila.Z toho druhého manžel porídil nákladní automobil k podnikání.Doufám,že to někdo pochopil a odpoví.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2006 7:11

hs (neregistrovaný)

Re: Poradí mi někdo?
      V každém případě záleží zda dokumenty a případná finanční odměna je napsána na vás bez rozdílu jestli jste ji fyzicky dostala nebo někdo jiný z rodiny. Z dotazu jsem to moc nepochopila. Myslím si, že se posuzuje při přiznávání dávek výše příjmů rodiny. A to co z toho koupíte je v podstatě jedno, protože jednou to váš příjem byl a to co jste pořídili je si myslím moc nezajímá. Ale určitě by bylo lepší se zeptat na příslušném kontaktním místě, které rozhoduje o přiznání příspěvku na bydlení a sociálním příspěvku. Ale myslím si, že pokud skutečně jsou doklady a příjmy napsány na vás tak moc nepochodíte. Pokud byste tuto skutečnost neuvedla, myslím tím, že jste obdržela takové peníze z prodeje, nevím jestli se nevystavujete postihu, že jste neuvedla pravdivé údaje do formuláře.

• 24. 1. 2006 11:38

Zdena (neregistrovaný)

Re: Poradí mi někdo?
      Na kontaktním místě bych se na Vašem místě příliš nerozpovídávala. Vše, co řeknete ... dál už to znáte. Příjem z převodu vlastní nemovitosti /§ 10 odst. 1, písm. b)/ jednoznačně ovlivní výši příspěvku na bydlení a sociálního příplatku. Sociálka si může snadno ověřit na FÚ - asi jste platila daň z převodu nemovitosti. Přímy pro účely těchto dvou dávek státní soc. podpory se posuzují ČTVRTLETNĚ, takže když si v jednom čtvrtletí opomenete dávky vyžádat .... Za další kvartály už budete mít příjmy obvyklé. Nevím, jak je to s přídavky na děti - tam se uvádějí příjmy za celý rok, ale počítám, že tento druh příjmu tam bude také.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).