Prosím o pomoc, zpracovávám přiznání k DPH a nesouhlasí mi zaúčtování na účtu 343. Popíšu situaci: Na základě e-mailu jsme zaplatili z BÚ kreditní zálohu 3000,- . Poté přišel daňový doklad na kreditní zálohu. Pak přišel daňový doklad na skutečně odebranou částku ze zálohy, která činí 2.623,95. Faktura je základ 2.205,- a 418,95 DPH k tomu je další řádka, ale mínusem, takže k platbě je O.
Mezitím jsme zaplatili další kreditní zálohu opět na vyzvání a případ se opakuje s tím rozdílem, že je ještě na daňovém dokladu o vyúčtování započten zbytek z té první kreditní zálohy, takže tím pádem je 1.kreditní záloha vyčerpaná.
A já nejsem schopná to nacpat do POHODY. Už nad tím sedím druhý den a zkouším co se dá...marně. Stále mi to ukazuje chybu v zaúčtování. Poradí mi prosím někdo než zešílím? Děkuji mnohokrát. Oliver
Re: S.O.S. - Pohoda
Měla jsem podobný problém a v sservisu pohoda mi řekly, že pokud je to správně v účetním deníku a jsem si tím jistá, tak mám toto hlášení ignorovat.. Doufám, že vám to pomůže..
23. 1. 2006 21:10
Prosím o pomoc, zpracovávám přiznání k DPH a nesouhlasí mi zaúčtování na účtu 343.
Popíšu situaci: Na základě e-mailu jsme zaplatili z BÚ kreditní zálohu 3000,- . Poté přišel daňový doklad na kreditní zálohu. Pak přišel daňový doklad na skutečně odebranou částku ze zálohy, která činí 2.623,95. Faktura je základ 2.205,- a 418,95 DPH k tomu je další řádka, ale mínusem, takže k platbě je O.
Mezitím jsme zaplatili další kreditní zálohu opět na vyzvání a případ se opakuje s tím rozdílem, že je ještě na daňovém dokladu o vyúčtování započten zbytek z té první kreditní zálohy, takže tím pádem je 1.kreditní záloha vyčerpaná.
A já nejsem schopná to nacpat do POHODY. Už nad tím sedím druhý den a zkouším co se dá...marně. Stále mi to ukazuje chybu v zaúčtování.
Poradí mi prosím někdo než zešílím?
Děkuji mnohokrát. Oliver