Re: společné zdanění manželů
Chtěl bych se připojit. Takže manželka 10 měs. rodičovská dovolená a poslední dva měsíce v roce nová mateřská. Ani jeden z těchto příjmů nebudu uvádět. Je to tak? Pokud bych chtěl uplatnit těch 21720 tak kolik dělá hranice příjmu manželky, v tomto případě mateřská? A ještě prosím čím se doloží, že manželka nemá příjem a čím výše mateřské?
Re: společné zdanění manželů
Omlouvám se, koukl jsem se dolu a našel částečnou odpověď. Příjem manželky nesmí být větší než 38040 Kč a pak mohu uplatnit 21720. Rodičovský příspěvek se do příjmu manželky nezapočítává, pouze mateřská. Jenom mi prosím poraďte jakým potvrzením manželka doloží výši mateřské?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 1. 2006 9:44
Prosím o radu, V roce 2005 jsem byla 8 měsíců na mateřské dovolené a 4 měsíce v zam. poměru.
V zaměstnání mám příjmy skoro 100000,- a z mateřské cca 30000,-.Budu psát do příjmů i příjem z mateřské a nebo se tam vůbec nepíše.
A jestli se tam píše - tak kam, protože když příjem napíšu do kolonky i s příjmy ze zaměstnání, tak příjem z mateřské budu danit. A to si myslím že je blbost abych danila příspěvek od státu.
Děkuji