Re: prosím Aňu o pomoc
Dle mého názoru vy rakouské firmě neposkytujete reklamu, ale zhotovujete jim výrobek (neposkytujete žádnou službu). Já bych postupovala jako přidodání zboží do jiného státu EU. Pokud plátci a máte jeho DIČ a zhotovené katalogy a letáky budou přepraveny do jiného státu EU, pak bez DPH a do DP uvést do ř. 410.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2006 11:18
předně,vážím si toho,že máte Vy a ostatní trpělivost odpovídat na dotazy nás neznalých k dané problematice.
Jedná se mi o reklamní služby podle §10 odst 6, a to konkrétně:
Rakouská firma si u nás- grafického studia- zadala výrobu letáků propagujících jejich výrobky a výrobu firemního katalogu.
Podklady - texty, fototografie atd.firma zašle elektronickou poštou.
My letáky, katalog zpracujeme a necháme vytisknou v tiskárně v tuzemsku. Text na faktuře bude"grafické zpracování letáků a katalogu včetně tisku letáků a katalogu".
Bude se jednat o reklamní službu§10, odstavec 6?
Nikde jsem se nedočetl co lze do reklamní služby zahrnout.
Faktura bude bez DPH, a my si daň do daňového přiznání sami spočítáme a uvedeme +,- a tímto výsledek bude pro nás, že za tuto službu DPH finančně 0,- Kč.
Děkuji předem za odpověď.