Re: OSVC a zadne prijmy, danove priznani
Pokud jste z podnikání neměl žádné příjmy, podáte na FÚ čestné prohlášení. První zaměstnavatel vám měl dát potvrzení o příjmu a to potvrzení dáte druhému zaměstnavateli a buď si zažádáte o roční zůčtování, nebo ne - to záleží už na vás.
Re: Omluva lenceb
Musím nesouhlasit s výše uvedenými rady. Pokud pozastavil živnost až v říjnu, tak do té doby musí podat daňové přiznání (platil odvody na soc.a zdrav. - musí účtovat o výdajích ) a příjmy ze zaměstnání přiznává zároveň s příjmy ze živnosti. Z každého zaměstnání si vyžádá potvrzení o zdanitelných příjmech, které musí doložit jako přílohu do přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2006 19:19
Chtel bych se zeptet, do rijna jsem podnikal a soucasne byl zamestnan. Z podnikani jsem nemel zadne prijmy. platil jsem jen SPaZP. V rijnu jsem zmenil zamestnavatele a pozastavil zivnost. Musim podavat DP nebo staci dat nejake prohlaseni?
Diky za radu