Re: Pronajaté auto-jak do výdajů
*** Je to vůbec smlouva o nájmu? :-)) Měl by tam být předmět a cena nájmu. V podstatě je jedno, jak k té ceně se dojde (jestli nějakým nepochopitelným způsobem) ale pořád by to mělo být nájemné. Pak Vám do nákladů jde nájemné a podle svých prokázaných PHM máte další náklady ***
Re: Pronajaté auto-jak do výdajů
No vždyť se to snažím naznačit, že je ta smlouva nějaká divná. Jmenuje se Smlouva o nájmu, ale údaje v ní jsou nějaké zcestné. To jsou ty kšefy já na bráchu brácha na mě. Dnes se s tím pajtašem mám sejít, tak mi snad konečně srozumitelně vysvětlí jak to opravdu je, aby se s tím dalo něco dělat. Jinak Vám moc děkuji za zájem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2006 10:49
Mám před sebou fakturu za pronajaté auto od jiné OSVČ, kde je vyčíslena částka za r. 2005. Vedeme DE. Tato fa je vystavena dle sml. kde je uvedeno, že pronajímatel vystaví fakturu za cenu zákl. náhrady na km t.j. 3,80Kč. K faktuře není žádný seznam ujetých km, jen uvedené období a částka + DPH. MYslím, že ta fa není v pořádku nebo ta smlouva. Může si ten,kdo má to auto pronajaté dát do nákladů tuto částku, když nebude uplatňovat žádné jiné náklady na PHM ani ve skutečné výši ani paušálem, ale pouze tu základní náhradu 3,80? Přesvědčují mě, že to jde, ale výdaje na auto v os. vlastnictví nebo pronajaté se dají uplatnit jen v prokázané výši, zákl.náhrada platí pro auto v obch. majetku.