Re: Návrh na zápis do OR
To už je na poradenskou službu za úplatu, protože zápis do OR je dnes velmi komplikovaný proces, samotný tiskopis vyplnit není jednoduché,přílohy jsou dány, ale pro správnost je lepší provést ještě před podáním osobní konzultaci u vyššího soud. úředníka na obch.soudu podle teritoriální příslušnosti dle sídla firmy, takže máte-li zájem, dejte e-mail, můžeme se dohodnout. Pokud by nebránila vzdálenost, mohl bych se toho i ujmout. pája
Děkuji, chtěla jsem se tomu vyhnout, ale asi to bude nutné. Formulář jsem již vyplnila, doufám, že všechny potřebné dokumenty mám obstarané, ale nikde jsem nenašla, jak a kolik jich podat (např. musí-li být souhlas vlastníka nemovitosti úředně ověřen, zda stačí kopie živnostenských listů nebo také musejí být ověřeny, atd.) a vzhledem k tomu, že to mám na soud do ČB pár desítek kilometrů, tak se snažím sehnat informace jinde, ale asi si tam zajedu předem na všechno se pozeptat. Každopádně děkuji, ale doufám, že to zvládnu sama :-)))
V tom případě pouze radu, cokoliv se podepisuje na dokumentech do OR, musí být ověřeno, jakákoliv kopie dokumentu ověřena, návrh na zápis- správní navrhovatelé a podpisy rovněž ověřeny, Prohlášení správce vkladu rovněž,bankovní dokady ověř.kopie, ČP stat.zást. a podpis.vzor ověřen, Výpis z katastru orig. nebo ověřen atd.
Zkuste telefonicky na obch.soud, podle novely správ.řádu mají být slušní a ochotní, třeba se dohodnete telef.,ale stejně Vám doporučuji tam skutečně s hotovým návrhem zajet a požádat o konzultaci, zda to tak vezmou, protože jak nalepíte kolky na návrh a pak Vám ho zamítnou, je hned problém s vracením Kč, musí na účet, Vy opravit návrh a znovu kolky. Já mám ty nejlepší zkušenosti z Ob.soudu v Pardubicích, jednak poradili vždy i oůpakovaně,osobně i telefonicky, provedli kontrolu před zápisem a poslední firmu, co jsem tam dával návrh, zapsali už následující den, což je super výjimka. Přeji Vám úspěch, protože dnes to zamítají a vrací i renomovaným notářům a advokátům.zdraví pája
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2006 15:19
Prosím nemáte někdo zkušenost co musí s.r.o. přikládat k návrhu na zápis společnosti do OR? Našla jsem na internetu řadu dokladů a nejsem si jistá zda je všechno potřeba.
Musí být tyto dokumenty originály, je potřeba úředně ověřovat podpisy, kolik kopií?
Společenskou smlouvu nám již vyhotovil notář zápisem. Jsme 4 společníci, jeden jednatel, bez jakýchkoli omezení podnikání.
Děkuji