Re: Jak si to vysvětlit ?
A za to účetnictví co děláte si necháte i platit přitěchto neznalostech?????
Tohle není žádná neznalost zákona, jen logická úvaha. Také můj první dojem z té větičky "povinnost stanovit MZD" byl, že se to týká všech OSVČ. A v určitém smyslu opravdu týká.
Úvaha Jany, že se SZM je pro ty bohatší je docela trefná :-) Ale také je to věc úhlu pohledu - kdo se chce zalíbit státní mašinérii, tak to řekne jinak: SZM je pro ty, co nezatajují příjmy a nešvindlují výdaje. Pěkná blbost, ale ať si každý vybere, co je pravda... J.F.
To není neznalost, jen jsem si to chtela ověřit, jestli to chápu správně, mám internet 2 měsíce a tyto stránky jsem našla až teď. Účetnictví dělám malým podnikatelům, většinou lesním dělníkům, kteří mají malé příjmy, takže jim stejně většinu výd. dokladů nepřiznám. Veškeré doklady mi donesou až teď, až dostanou přehledy. Zatím mi to donesl jeden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2006 13:39
Pomozte mi pochopit toto: cituji ze zákona - "Za zdaňovací období nelze uplatnit SZM, jestliže alespoň 1 z manželů má povinnost stanovit min. ZD."
Podle mne více méně každá OSVČ má tuto povinnost