Re: Je Zezákona používat na procovišti r
Z pohledu zaměstnavatele bych ho nechtěla. Platit elektřinu + poplatky za radio + jistě by mi ani pořizovací cenu radia FÚ neuznal.
A z vlastní zkušenosti: nás sedělo v kanceláři osumnáct a toho kdo by si tam donesl rádio bych ZABILA :-)
Ale na druhé straně, kdybych v kanceláři seděla sama s nějakou kyselou bábou, tak bych si asi radio donesla z domova vlastní :-)
tento problém není řešen nikde ani v zákoníku práce ani v žádném jiném zákoně - do práce chodíme pracovat a ne poslouchat hudbu - pokud vám majitel dovolí, tak samozřejmě můžete, ale je to na jeho dobré vůli,navíc mohou po vás např.při kontrole firmy ze strany kontrolujících chtít doložit,že platíte např.doma rozhl.poplatky..¨já mám štěstí,mám sama kancelář a bez rádia event.z hudby z internet.rádia si nedokáži představit,že bych neměla alespoň zvuk.kulisu,ale samozřejmě jsem se majitele zeptala a dostala svolení...pokud se jedná o např.autorádia ve služ.vozech tak tam by byl právě problém s placení rozhl.poplatku...
Je tam ještě jeden dost závažný problém,veškerá elektrozařízení na pracovišti musí projít periodickými revizemi odbornou firmou, myslím, že je to jednou za rok, s ohledem na možný pracovní úraz el.proudem nebo jinou závadu, takže zaměstnavatel svým souhlasem se dostává do situace, kdy odpovídá i za Vaše radio a navíc kdo zaplatí tu revizi, nebo jak doložíte, že je provedena?
pája
>>>>Chtěl bych se zeptat jestli je někde v zákoníku práce
>>>>Zakázáno radio na pracovišti? A co si otom myslíte vy
>>>>osatní.
>>>>Děkuji za odpověď Jarda
>>>
>>>Z pohledu zaměstnavatele bych ho nechtěla. Platit
>>>elektřinu + poplatky za radio + jistě by mi ani
>>>pořizovací
>>>cenu radia FÚ neuznal.
>>>A z vlastní zkušenosti: nás sedělo v kanceláři
>>>osumnáct a toho kdo by si tam donesl rádio bych
>>>ZABILA
>>>:-)
>>>Ale na druhé straně, kdybych v kanceláři seděla sama
>>>s
>>>nějakou kyselou bábou, tak bych si asi radio donesla
>>>z
>>>domova vlastní :-)
>>
>>tento problém není řešen nikde ani v zákoníku práce
>>ani v žádném jiném zákoně - do práce chodíme pracovat
>>a
>>ne poslouchat hudbu - pokud vám majitel dovolí, tak
>>samozřejmě můžete, ale je to na jeho dobré vůli,navíc
>>mohou po vás např.při kontrole firmy ze strany
>>kontrolujících chtít doložit,že platíte např.doma
>>rozhl.poplatky..¨já mám štěstí,mám sama kancelář a bez
>>rádia
>>event.z hudby z internet.rádia si nedokáži
>>představit,že
>>bych neměla alespoň zvuk.kulisu,ale samozřejmě jsem
>>se
>>majitele zeptala a dostala svolení...pokud se jedná o
>>např.autorádia ve služ.vozech tak tam by byl právě
>>problém s placení rozhl.poplatku...
>
>Je tam ještě jeden dost závažný problém,veškerá
>elektrozařízení na pracovišti musí projít periodickými
>revizemi odbornou firmou, myslím, že je to jednou za rok, s
>ohledem na možný pracovní úraz el.proudem nebo jinou
>závadu, takže zaměstnavatel svým souhlasem se dostává
>do situace, kdy odpovídá i za Vaše radio a navíc kdo
>zaplatí tu revizi, nebo jak doložíte, že je provedena?(týká se pochopitelně jen zařízení napojených do el.rozvod.sítě)
>pája
Dělám ve firmě je zákaz radií,ale přesto na noční směně jsou...Představte si obrovskou plechovou halu,kde drnčí z každé strany nějaká "hudba" do toho stroje a mluvení...vůbec nelze rozeznat co kde hraje spíš to zní jak několik kolotočů dohromady...Hrůza...Dokonce i když mám přehrávač se sluchátky,tak to slyším...Souhlasím se zákazem...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2006 19:42
Chtěl bych se zeptat jestli je někde v zákoníku práce Zakázáno radio na pracovišti? A co si otom myslíte vy osatní.
Děkuji za odpověď Jarda