Re: Mateřská se počítá
Mateřská se do příjmů pro odpočet počítá, takže pokud byla vyšší než 38 040,- tak si manžel odpočet udělat nemůže
§ 15 Nezdanitelná část základu daně
(1) Základ daně se sníží o částky
b) 21 720 Kč ročně na manželku (manžela) žijící s poplatníkem v domácnosti, pokud nemá vlastní příjmy přesahující za zdaňovací období 38 040 Kč; Do vlastního příjmu manželky (manžela) se nezahrnuje zvýšení důchodu pro bezmocnost, dávky státní sociální podpory, dávky a služby sociální péče, státní příspěvky na penzijní připojištění se státním příspěvkem 9a), státní příspěvky podle zákona o stavebním spoření a o státní podpoře stavebnímu spoření 4a) a stipendium poskytované studujícím soustavně se připravujícím na budoucí povolání. U manželů, kteří mají majetek ve společném jmění manželů, se do vlastního příjmu manželky (manžela) nezahrnuje příjem, který plyne druhému z manželů nebo se pro účely daně z příjmů považuje za příjem druhého z manželů,
Re: Peněžitá pomoc v mateřství a daňodpo
Anonyme, co to tu radíte???? Když to nevíte, tak buďte zticha. Píšete tu nepravdu.
Re: Pokud nevíš tak neraď
>>>>Pokud jsem v loňském roce pobírala peněžitou pomoc v
>>>>mateřství (vyšší než 38 tis. za rok) a rodičovský
>>>>příspěvek, může si manžel na mne odečíst
>>>>odpočitatelnou
>>>>částku 21tis. Kč při přiznání daně z příjmu?
>>>>
>>>>Jak jsem zjistila v zákoně o dani z příjmu, jsou to
>>>>příjmy od daně osvobozené, ale v kolonce odpočtu na
>>>>manželku se mluví pouze o příjmech, nikoli o
>>>>zdanitelných
>>>>příjmech.
>>>
>>>
>>>Odpočet si manžel může provést, Vámi uváděné příjmy
>>>nejsou opravdu daňovými a do celkovým ročních příjmů
>>>se
>>>nezapočítávají. Možná že se v budoucnu dočkáme
>>>srozumitelnějšího vysvětlení některých půjmů v
>>>zákonech.
>>>
>>>
>>Anonyme, co to tu radíte???? Když to nevíte, tak
>>buďte
>>zticha. Píšete tu nepravdu.
Je zajímavé, že takto usuzují i jiní - už jsem se s touto interpretací setkal. On je v tom zmatek jako v každé novince - časem si to sedne....
>
>A to nejenom tady, ale i kousek výš. To by bylo pěkné
>daňové zvýhodnění pro mladé manželské páry. Na penále
>by vydělávali hodně dlouho a ještě déle by nás
>proklínali
No, on se v dobré vůli i mistr tesař někdy utne, že?
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=174434
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=174441
>Gravere?
>K čemu jste se to snížil?
Já? Byl jsem já ten první, kdo kritizoval druhé a sám radil nesmysly? Snížil jsem se k nastavení zrcadla, to je vše. OK, nechme toho.
>Žasnu! To bych od Vás tedy
>nečekala. Myslela jsem si, že máte úroveň a ona je to
>spíš podúroveň.
No, aspoň jsem Jaše netykal, že?
Gravere omlouvám se za tykání, beru Vás jako starého známého z tohoto fóra. Ale tady šlo spíš o jinou věc. Neříkám, že se někdy nespletu, ale oceňuji, že jiní k t o m u napíšou proč to tak není a nenapadají. Švindl pro mne není argument. Každý by měl mít právní vědomí aby rozpoznal co se slučuje se zákonem a co ne.
Švindlujeme už v dětství při hře na babu a nikdo nás za to nenapadá.
Ješitný jsem - jako ten známý japonský miniaturista Uko Yeshita. Ale to s tím nesouvisí - prostě asi jak stárnu, tak mi to nějak začíná vadit. Já taky nemusím spoustu lidí a nesouhlasím s jejich názory, ale nechovám se k nim kvůli tomu jako buran.
No, já jsem si zvykl, že jsem černá ovce. Proto se sem už většinou chodím jen dívat - jako V2. Nikdy mi nešlo o nic jiného, než někomu pomoci. Třeba blbou radou - on ji někdo opraví. Nevadí mi, když nějdo reaguje na mou odpověď, pokud ale někdo reaguje jen proto, ž jsem pod ní podepaný já, tak mi to za to už nestojí. A abych se tu prezentoval pod jiným nickem, to je pod mou úroveň (ať už si o ní vy osobně myslíte cokoliv).
howgh
GRAVERE vy jste si totiž neuvědomil, že na tomto foru
mohou radit (i když blbě) pouze Jaša a Jana F.
Těm co radí tak je to jedno jestli radí dobře nebo blbě,
jsou vděčni za každou volovinu. A buďte vůbec rád
že vám ještě nenapsali:
No proto, ještě vás tedy nechám žít :-) J.F.
Autor zprávy: Jana F.
Čas zápisu: 19.1.2006 21:29
Uvědonte si, že pokud by jste ještě snad začal poukazovat
(na podporu vašich stanovisek) na texty zákonů,
/jako Vladimír 2 - blahé paměti- kuk vlevo), tak zde budete
velmi nežádoucí.
ale dámy,to přeci nestojí za to...osobně jsem velmi vděčná,že se občas dozvím i správné odpovědi na ty špatné,protože mi to pomůže se ujistit,že to taky tak chápu,občas blbě odpovím i já...kdo je bez chyby ať hodí po mne kamenem..myslím,že bych přežila a co se týká podpisování - občas se přihlašuji z různých počítačů a měnit podpis se mi nechce,občas se podepíši anonymem,protože přiznávám že nechci vypadat jak blbec v tom množství "neomylných"...ale důležité je,že tu vždy odpověď na to co neznám najdu a ti,kteří jsou tu úplní nováčci - taky jsem začínala připojování před rokem a připadala jsem si jako úplný "blb" s IQ tykve....i když po posledním školení fin.úřadu a nového výpočtu daní,bonusů,spol.zdanění jsem na tom byla stejně...IQ 0..
Přesně řečeno se tu pletu do občanského a spotřebitelského práva. Finance a ekonomiku (ne účetnictví) už praktikuju dost dlouho na to, abych alespoň chápal, o co jde, ale na to už je tady spousta lepších.
Pokud by se kdejaký anonym anonym řídil heslem "ševče, drž se svého kopyta", asi by sem nikdy nic nenapsal, že?
Já bych si nikdy nedovolil např. Jaše doporučovat, aby se držela účetnictví, když uži tu chcete diskutovat o mé úrovni.
>GRAVERE vy jste si totiž neuvědomil, že na tomto foru
>mohou radit (i když blbě) pouze Jaša a Jana F.
>Těm co radí tak je to jedno jestli radí dobře nebo
>blbě,
Tedy netroufl bych si tvrdit, že tyhle dvě dámy tu radí blbě - jejich příspěvky čtu. Na některé příspěvky jsem reagoval jen proto, že byly jaksi víc od srdce, než od zákoníku, to bylo ovšem téma mimo finance/účetnictví.
>jsou vděčni za každou volovinu. A buďte vůbec rád
>že vám ještě nenapsali:
>No proto, ještě vás tedy nechám žít :-) J.F.
>**********************
>
> Autor zprávy: Jana F.
>Čas zápisu: 19.1.2006 21:29
>
A co je špatného na tom, nechat někoho žít? :-))
>Uvědonte si, že pokud by jste ještě snad začal
>poukazovat
>(na podporu vašich stanovisek) na texty zákonů,
>/jako Vladimír 2 - blahé paměti- kuk vlevo), tak zde
>budete
>velmi nežádoucí.
To už jsem teď. Nicméně problém V2 nebyl (kromě opékání netopýrů) v tom, že se svá stanoviska o zákony opíral (to dělám taky a i vám to vřele doporučuju), ale že sem v každé odpovědi napastoval celý zákoník... Nakonec vycouval, protože ho už nebavilo poslouchat komentáře (včetně mých) o tom, jak to nemá dělat. Měl rozhled, ale když mu někdo sáhl na jeho pravdu, začaly se dít věci.
Víte, ono je to tak - když někde člověk hnije dostatečně dlouho, tak i ten nejlepší může začít trpět syndromem štamgasta a mít pocit, že má nějaká privilegia. Tomu jsem se chtěl vyhnout (sorry, jestli se mi to nepovedlo). Já jsem tu skoro od samého začátku - z dob, kdy se ještě fórum tak výrazně nerientovalo na mzdy a účetnictví a kdy tu ještě nebylo tolik kvalitních autorů. Teď je to jiné a lidi jako já už tu nejsou pro nikoho přínosem. Takže se sem chodím jen občas duševně občerstvit, jako třeba teď.
Gravere promiňte, možná je to pouze můj názor, ale zdá se mi že tu brouzdáte denně a čekáte na otázky ohledně reklamací a SVJ.
Proč to nepřiznáte. Jak se taková otázka najde, tak tam je hned vaše odpověď. Na tom nic není. Jste v tom dobrý. Ale pokud
si hrajete na Dušína, jak jste se doleji nazval, tak neraďte aby si někdo nechal udělat posudek na PC od prodavače a ten dal do výdajů! A pokud si stále myslíte, že do přehledů po ukončení
podnikání patří pohledávky a závazky, tak jste nenapravitelný a pletete se do něčeho, co vám nic neříká. V2 také neunesl, že nemá pravdu, tak se pouze dívá, to máte pravdu.
>A jestli se V2 dívá, tak si myslím, že se dost chechtá
>jak to tu bez něj plácáme!!!
No, to víte, nikdo není nenahradtielný :-))
>Gravere nééé aby jste taky odešel!!!!
Na to by musel přijít jiný kalibr. Nicméně, já už jsem v podstatě odešel - jen se občas vrátím, jako Fredy Krueger.
>To by jste mne
>tedy naštval víc než, když tu občas ješitně píšete.
To máte jako s novinami. Každý držkuje, jaký je to shit, ale kupuje je dál - aby mohl dál mít pocit, že je lepší. Já se podepisuju, takže každý má možnost to prostě neotevřít. To ale není ono, že?
Ostatně, jak říká můj sensei, člověk je jen tak silný, jako to, co ho dokáže naštvat. A na mou úroveň byste se přece snížit nechtěla. :-))
>Slyšíte mne?
Kdo by vás přeslechl...
>Gravere promiňte, možná je to pouze můj názor, ale zdá
>se mi že tu brouzdáte denně a čekáte na otázky ohledně
>reklamací a SVJ.
>Proč to nepřiznáte. Jak se taková otázka najde, tak
>tam je hned vaše odpověď. Na tom nic není. Jste v tom
>dobrý. Ale pokud
Už se sem oprvdu chodím jen koukat, když mám čas, tak i několikrát denně. Pokud chci odpovědět, tak to udělá, ale že bych tu číhal na šanci se zviditelnit, to si asi ani sama nemyslíte. Totéž bych mohl tvrdit o vás a o každém, kdo odpoví dřív, než za týden.
>si hrajete na Dušína, jak jste se doleji nazval, tak
>neraďte aby si někdo nechal udělat posudek na PC od
>prodavače a ten dal do výdajů!
To be honest, to není moje rada - já ji tu jen papouškuju. Vy víte, že to tak jde a cokoliv tu napíšete, na tom nic nezmění. Já to můžu podpořit nejmíň jedním auditovaným účtem. Kašlete na to, nemá to cenu.
>A pokud si stále myslíte,
>že do přehledů po ukončení
>podnikání patří pohledávky a závazky, tak jste
>nenapravitelný a pletete se do něčeho, co vám nic neříká. V2
Myslím, že už to začíná být nechutné. Asi tušíte, že podobný názor mám na vaše odpovědi mimo účetnictví, ale takhle bys vás neohodil.
>také neunesl, že nemá pravdu, tak se pouze dívá, to
>máte pravdu.
Teda teď se musím Gravera zastat.
Odpovědi u reklamaci jsou většinou jen jeho, ale nemyslím z důvodu že by tu "číhal" ale z jediného prostého důvodu, že nikdo jiný odpovědi na toto téma nezná. Takže tyto dotazy zůstávají nezodpovězeny do doby než na ně Graver odpoví.
>Teda teď se musím Gravera zastat.
Tedy takhle se opít v pravé poledne :-))
>Odpovědi u reklamaci jsou většinou jen jeho, ale
>nemyslím z důvodu že by tu "číhal" ale z jediného prostého
>důvodu, že nikdo jiný odpovědi na toto téma nezná.
>Takže tyto dotazy zůstávají nezodpovězeny do doby než na
>ně Graver odpoví.
Ale kdeže, takový RH o tom asi ví své. Ostatně on udělal kus pořádn práce v tom, že zde na serveru vytvořil sekci o spotřebitelském právu a než se někdo zeptá, mohl by se tam kouknout - najde tam skoro všechno.
Re: Budeme na sebe hodní
No, to víte, já budu plýtvat svým časem, abych vám dělal sparringpartnera :-))
A vůbec - se mnou se nehádejte - vidíte, jak to dopadá. I když jsem v podstatě neomylný (to jen ostatní nemají na to mě pochopit :-)), nemám nic proti polemice (neříkejme tomu hádka). Jen každý ring má svá pravidla a pokud někdo tluče pod pás jen proto, že jsem graver, měl by se vyrovnat sám se sebou...
Tedy netuším, jak to můžete vědět nebo proč si to myslíte, ale díky za poklonu. Já už jsem si zvykl, že mě nikdo nemá rád. Každý mi jen nadává - doktor proto, že jsem tlustej (181/87), děti proto, že je honím do učení, žena proto, že jsem fousatej a plešatej... Jen můj psychiatr tvrdí, že jsem normální, ale to asi říká všem.
Taky do mě neznámí telepati kopou proudem...
>>>Mě nevadí, že jste graver.
>>>Mě vadí, že jste chlap :-))))
>>Tedy netuším, jak to můžete vědět nebo proč si to
>>myslíte, ale díky za poklonu. Já už jsem si zvykl, že
>>mě
>>nikdo nemá rád. Každý mi jen nadává - doktor proto,
>>že
>>jsem tlustej (181/87), děti proto, že je honím do
>>učení, žena proto, že jsem fousatej a plešatej... Jen
>>můj
>>psychiatr tvrdí, že jsem normální, ale to asi říká
>>všem.
>>Taky do mě neznámí telepati kopou proudem...
>
>Doktorce se nedivte, měřit 87 cm a vážit 181kg je fakt
>dost = měl by jste s tím opravdu něco udělat.
No jo, my Pygmejové jsme byli vždycky nenažraní...
>Dětem se nezavděčíte nikdy!!!!
Ale jo, aspoň jednou měsíčně, když dostávají kapesné.
>A manželku jste si pořídil přeci proto, aby jste neměl
>klid.
Zajímavé, že ona tvrdí opak.
>A na Vašeho psychiatra bych prosila kontakt.
Nedám - on se dost nadře se mnou a kdyby mě zanedbával, tak si zase začnu myslet, že jsem normální.
Re: Krucinál anonyme kopírujte přesně
Tak si dneska nadšeně pročítám tuhle hádku poměrně na úrovni, asi protože se účastníci podepisují a jsem spokojená až do té chvíle, než dojdu sem, kde nějaký patlal zkopíruje můj příspěvek vytržený z kontextu a připojí k němu své bláboly, takže to vypadá, že jsem to celé psala já. Nepsala!!! jen tu poslední větu a naučte se prosím aspoň kopírovat tak, aby to bylo k pochopení, nějak prosím oddělujte své kecy, pardon - komentáře a kopírované příspěvky. Tak, jdu si dočíst, jak se moji miláčkové dohadují :-))) J.F.
>>>Tak, jdu si dočíst, jak se
>>>moji miláčkové dohadují :-))) J.F.
>>Je to dobré - možná jsem blbej, ale někdo mě miluje
>>:-))
>>Zatím mi to řekl jen můj psychiatr a ten se nepočítá,
>>protože je teplej (pardon, má alternativní sexuální
>>orientaci).
>
>A taky Vám to řekl za Vaše peníze.
Ne, on to dělá zadarmo - tvrdí, že něco takového ještě neviděl.
>A za peníze Vám řekne každý co si budete přát :-)
Škoda, že nám mocní této země ani za všechny naše prachy nejsou schopní říct, jak si máme vykládat zákony, které v opilecké pýše zprasili...
>
>A na druhou stranu musím uznat, že Váš psychiatr na
>Vás odvedl dobrej kus práce.
To víte, na to stačí pár let v klidném sanatoriu uprostřed šumavských hvozdů nebo třeba tohle:
http://zpravy.idnes.cz/zajimavosti.asp?r=zajimavosti&c=A060127_142907_zajimavosti_zra
>Asi bych měla teké nějakého vyhledat. A to bez
>legrace.
To asi každý, jen si to každý neumí přiznat.
>>GRAVERE vy jste si totiž neuvědomil, že na tomto foru
>>mohou radit (i když blbě) pouze Jaša a Jana F.
>>Těm co radí tak je to jedno jestli radí dobře nebo
>>blbě,
>>jsou vděčni za každou volovinu. A buďte vůbec rád
>>že vám ještě nenapsali:
>>No proto, ještě vás tedy nechám žít :-) J.F.
>>**********************
>>
>> Autor zprávy: Jana F.
>>Čas zápisu: 19.1.2006 21:29
>*************************************************
>Tak si dneska nadšeně pročítám tuhle hádku poměrně na
>úrovni, asi protože se účastníci podepisují a jsem
>spokojená až do té chvíle, než dojdu sem, kde nějaký
>patlal zkopíruje můj příspěvek vytržený z kontextu a
>připojí k němu své bláboly, takže to vypadá, že jsem to
>celé psala já. Nepsala!!! jen tu poslední větu a
>naučte se prosím aspoň kopírovat tak, aby to bylo k
>pochopení, nějak prosím oddělujte své kecy, pardon -
>komentáře a kopírované příspěvky. Tak, jdu si dočíst, jak se
>moji miláčkové dohadují :-))) J.F.
>************************
>>>GRAVERE vy jste si totiž neuvědomil, že na tomto foru
>>>mohou radit (i když blbě) pouze Jaša a Jana F.
Probůh, nedělejte z těch dvou polobohy,však jsou tu i další velice fundovaní diskutující.
>>>Těm co radí tak je to jedno jestli radí dobře nebo
>>>blbě,
>>>jsou vděčni za každou volovinu. A buďte vůbec rád
>>>že vám ještě nenapsali:
>>>No proto, ještě vás tedy nechám žít :-) J.F.
>>>**********************
>>>
>>> Autor zprávy: Jana F.
>>>Čas zápisu: 19.1.2006 21:29
>>*************************************************
>>Tak si dneska nadšeně pročítám tuhle hádku poměrně
>>na
>>úrovni, asi protože se účastníci podepisují a jsem
>>spokojená až do té chvíle, než dojdu sem, kde nějaký
>>patlal zkopíruje můj příspěvek vytržený z kontextu a
>>připojí k němu své bláboly, takže to vypadá, že jsem
>>to
>>celé psala já. Nepsala!!! jen tu poslední větu a
>>naučte se prosím aspoň kopírovat tak, aby to bylo k
>>pochopení, nějak prosím oddělujte své kecy, pardon -
>>komentáře a kopírované příspěvky. Tak, jdu si dočíst,
>>jak se
>>moji miláčkové dohadují :-))) J.F.
>>************************
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2006 21:55
Pokud jsem v loňském roce pobírala peněžitou pomoc v mateřství (vyšší než 38 tis. za rok) a rodičovský příspěvek, může si manžel na mne odečíst odpočitatelnou částku 21tis. Kč při přiznání daně z příjmu?
Jak jsem zjistila v zákoně o dani z příjmu, jsou to příjmy od daně osvobozené, ale v kolonce odpočtu na manželku se mluví pouze o příjmech, nikoli o zdanitelných příjmech.