Silniční daň-podání

• (neregistrovaný)

29. 1. 2006 15:33

Musím podat přiznání silniční daně, když za r.2005 jsem auto nepopužíval ani tedy neplatil zálohy.Byly by tam samé nuly.
    V r. 2004 jsem přiznání dělal a jsem hlášený k registraci sil.daně.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2006 16:18

Lina (neregistrovaný)

Re: silniční daň-podání
      xxxxxxx
      Asi Vám jednoznačně neporadím, ale možná se někdo přidá. V §15 zákona o SD se říká, že daňové přiznání podává poplatník, jemuž vzniká daňová povinnost podle §8 odst. 1, což je vlastně o tom, že jste auto použil pro podnikání (pokud se jedná o osobní auto).V knize jízd nebudete mít nic, žádné cestovní náhrady na toto auto za rok 2005 neuplatníte, tak bych daň. přiznání nepodávala, protože Vám povinnost nevznikla.
      Ovšem pokud si hodíte do vyhledávače "přiznání k dani silniční", jsou zde i rady, kdy je třeba (?) podat např. čisté přiznání k dani silniční nebo čestné prohlášení, apod.... z praxe mohu pouze potrdit, že po mě FÚ nikdy nic nechtěl - buď se auto používalo, pklatily se zálohy a pak se podávalo přiznání k SD, anebo nepoužívalo a na FÚ se nepodávalo nic.

• 30. 1. 2006 19:30

Anonymní (neregistrovaný)

Po nás naopak FU chtel přiznání s nulou i když se auto nepoužílalo.

• 29. 1. 2006 17:13

Jana H (neregistrovaný)

Přidám se a souhlasím. Mám zkušenost,že pokud auto nebylo používané,přiznání se nepodávalo a nebyl s FÚ problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).