Zastavěná plochaxobytný dům

• (neregistrovaný)

31. 1. 2006 9:37

Dobrý den,
    dostalo se mi do rukou přiznání k dani z nemovitosti, teď jsem krapet na rozpacích- mimo jiné se jedná o rodinný dům, který je ve výpisu uveden na parcele č..... jako zastavěná plocha a nádvoří. Nevím, zda mám považovat celou uvedenou plochu v m2 za rodinný dům, nebo zda je potřeba "oběhnout barák s metrem" a přepočítat. Majitel říká, že barák má 100 m2, na výpisu je zhruba o 50 m2 víc. Díky za každou radu a přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2006 9:44

Jaša (neregistrovaný)

Re: Zastavěná plochaxobytný dům
      Dnes o tomto problému píší v MF Dnes(str E2) -mají ještě na stáncích.

• 31. 1. 2006 10:01

Lina (neregistrovaný)

xxxxxxxxxx
      Díky za nasměrování. Tohleto přiznání se mi navíc "líbí" i z časového hlediska, protože listiny o vkladu z KN došly včera. Když jsem se telefonicky ptala na FÚ, bylo mi jednou paní řečeno, že stačí, když bude přiznání k DzN podáno do 31. ledna příštího roku a za dvě hodiny mi na to druhá paní (až jsem tam naběhla osobně) sdělila, že platí termín do 31.1.2006. Měla jsem totiž původně zato, že se na tohle vztahuje lhůta tří měsíců po zavkladování...
      Nevíte ještě náhodou, zda se musí doložit u daně darovací rodným listem rodičů příbuzenský vztah mezi prarodiči a vnukem? (prarodiče darovali nemovitost vnukovi). Mám takový pocit, že po rodičích FÚ nic není, že tohle je vztah pouze mezi prarodiči a vnukem. Asi má paní na FÚ pravdu, ale jde mi to trochu "proti srsti". Co když by byl vnuk s rodiči na válečné noze?

• 31. 1. 2006 13:48

Jaša (neregistrovaný)

No nějak se ten příbuzenský vztah musí dokázat, jinak by se to dalo zneužívat, takže jim do toho asi něco je.

• 31. 1. 2006 14:07

Anonymní (neregistrovaný)

Někdy se dokazuje darovací smlouvou, která je přílohou žádosti
      o zápis do kat. nemovitostí a na výpise je citována.
      K DP je také nutné ji přiložit (ev. ověřenou kopii) z důvodu
      stanovení výše dar. daně, aby byla "po srsti".
      Pozn.: kolik prostoru zabírá ta vaše darovaná na pozemku
      si snadno zjistíte na http://nahlizenidokn.cuzk.cz/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).