Re: Auto v leasingu soukromé osoby
*** Je to vozidlo v nájmu, tudíž výdaje na PHM v prokázané výši. Rovněž tak nájemné můžete uplatnit do nákladů. Do podnikání v podstatě nic převádět nemusíte. Jste FO a auto máte v nájmu jako FO ***
Paní bdm,
teda fakt jsem z těch náhrad za používání aut magor.
To jsem já Váš níže oblíbený Anonym, který si nenechá vymluvit ta paragony.
Jak to, že u leasingu o kterém nebudu účtovat ve výdajích (nákladech) si mohu PHM dát do výdajů v prokázané výši? Já myslela, že to bude stejné jako ten případ dole s kterým se nechci smířit.
*** :-))))))) Dobře - ale milence už do toho nepleťte, jo? :-))) Ten §24/2/k rozlišuje (a úplně jasně) "druhy" aut. Většinou u každého se benzín počítá jinak. Zkuste ho pozorně přečíst. U auta v nájmu (je to až někde na konci) jsou to prokázané výdaje. Je to něco jiného než "ta náhrada" ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2006 12:03
Je možné aplikovat náklady za provoz vozidla v leasingu soukomé osoby, používaného pro jízdy OSVČ? Používám vůz, který mám jako soukromá osova v leasingu již rok a půl a před třemi měsíci jsem začal podnikat jako OSVČ a používám tento vůz v podnikání. Můžu uplatňovat nějaké náhrady? Vůz (leasingovou smlouvu) budu převádět do podnikání, ale až cca za 3 měsíce.. Prosím radu...