Re: Prosím daňaře II.
To najdete ve smlouvě. Pokud na někoho někdo převedl podnikání a ten člověk převzal veškerá práva a povinnosti, tak má prostě smůlu. U nás jeden podnikatel krachoval (nikomu to ale neříkal) a převedl svůj podnik na jednoho zaměstnance. Ten šel za ty dluhy sedět a původní podnikatel si z ulitých peněz žije nadpoměry a začíná s novým podnikáním. Jo koupit firmu je veliké riziko! Proto si myslím je lepší nekupovat celou firmu, ale jako materiál, vybavení, atd. a toto navýšit pokud ta firma je výdělečná. Pak vám toto nehrozí. Píšu to tu již několikrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2006 11:55
Odpovědi se různí. Mohu se zeptat ještě jednou. Po kom bude u s.r.o. vymáhána daň z FÚ. Po původním vlastníkovi s.r.o., nebo po současném. Buďte prosím, tak laskavi a napište mi zákon a paragraf, kde se o tom mohu dočíst.Můj názor je, že se majitel přepisem zbavil odpovědnosti u FÚ a že nyní bude vymáhána daň po něm.
Předem děkuji za váš čas a všechny relevantní odpovědi, které mi pomohou...