Prosím, datumy!

• (neregistrovaný)

1. 2. 2006 16:19

Polopatě..
    Za materiál nakoupím 1.1.2006 a doklad ať už z důvodu nepořádnosti nebo nerozhodnosti, žádosti o doplnění údajů a tak,
    se mi k proúčtování dostane až v únoru. Do DPH ho zaúčtuji v únoru. Ale mohu i do deníku? Můj program je nastaven na zápis:
    Nákup materiálu 501 / 211 1.2.2006
    Nákup materiálu 343 / 211 1.2.2006
    nejde mi zaúčtovat jednu položku (DPH) s datumem v únoru
    a ostatní v lednu.
    Takže mám vše zaúčtováno s únorovým datem, i když na dokladu o nákupu je leden. Je to velká chyba? Samozřejmě ctím kal. rok.
    Prosím jaké máte zkušenosti.
    Děkuji Karel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 2. 2006 17:19

AA (neregistrovaný)

Re: Prosím, datumy!
      Jám mám program, který to také neumí, jen u faktur.
      Když je to přes pokladnu, účtuju jakoby proběhl v únoru a na ten doklad napíšu DPH 1.2.06. jinak to snad ani nejde, máte kliku, že jste dostal doklad z ledna už v únoru. Mně doklady z ledna přistanou na stole leckdy až v lednu následujícího roku.
      Další věc, jestli jste měsíční plátce, tak jak jsem řekla, jestli čtvrtletní, napište tam klidně ten leden...

• 2. 2. 2006 9:27

Anonymní (neregistrovaný)

Děkuji vám moc, milá AAA, stále jsem ten problém nemohl dovyřešit, všichni mi říkali, že musím účtovat pokladnu v den který
      je na dokladu (o nákupu), jinak zkresluji účetnictví. Jenže s účetním programem, který mám to opravdu nejde jinak než tak jak to dělám - děláte. Jsem rád, že alespoň někdo má stejný problém a stejně ho řeší.
      Ještě jednou díky, Karel
      to prostě nejde.

• 2. 2. 2006 16:02

AAA (neregistrovaný)

Milý Karle, během nesčetného množství kontrol DPH na Fú jsem se nesetkala s tím, že by se tam ohledně datumu objevil termín zkreslování účetnictví... Můžu já za to, že je klient bordelář a doklady za benzín mi dává, jak si vzpomene??? Respektive, když mu vypadávají z poličky v autě... Klídek,... Na fú Vás teoreticky stejně zastřelit nemůžou...

• 2. 2. 2006 18:27

Anonymní (neregistrovaný)

No tohle povzbuzení jsem potřeboval.... Zvedla jste mi náladu....
      Ještě jednou díky za odpověď.
      Karel

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).