Re: Informace k SZM - čtěte
V r.1999 jsem se potřebovala ujistit, zda je invalid. důchod považován za sociál.dávku nebo za příjem, který se zahrnuje pro účely odpočitat.položek, tak mně referentka na FÚ pro Prahu 7 ujistila, jedině, že by uvedený důchod nedosahoval částky 38040. Přesto jsem argumentovala, že málokterý plný inv.důchod této roč.částky nedosahuje, odvětila, že to je pravda, ale nárok na odčit.položku manžel nemá.
Re: Informace k SZM - čtěte
Do vlastního příjmu manželky (manžela) se nezahrnuje zvýšení důchodu pro bezmocnost, dávky státní sociální podpory, dávky a služby sociální péče, státní příspěvky na penzijní připojištění se státním příspěvkem 9a), státní příspěvky podle zákona o stavebním spoření a o státní podpoře stavebnímu spoření 4a) a stipendium poskytované studujícím soustavně se připravujícím na budoucí povolání.....
Sociálních dávek je asi mnoho, ale do přijmu se nezahrnují dávky státní sociální podpory a to jsou: přídavek na dítě, přídavek nadopravu, sociální příplatek, příspěvek na bydlení, rodičovský příspěvek, dávky pěstounské péče, porodné a pohřebné.
Ostatní ano. Asi jsem neobjevila Ameriku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2006 23:56
Všem: právě mi sdělil daňový poradce, že invalidní důchod je sociální dávka, která se v přiznání nikam neuvádí, jen žáleží na tom, v jaké je výši, aby si manžel mohl uplatnit odčitatelnou položku. Reaguji na dotaz, který jsem tu někde četla a odpovědi byly rozdílné. Takže možná že nosím dříví do lesa, a všem je vám to jasné, ale pro jistotou :-)))
Dále mám informaci, že v MF Dnes 7.2.06 budou zveřejněny odpovědi daňového poradce na otázky ohledně SZM.
Tak se všichni mějte prima, a až budete vyplňovat daňová přiznání, tak s úsměvem prosím, protože s úsměvem jde všechno líp.