Trafika-poraďte,kdo máte zkušenosti

• (neregistrovaný)

2. 2. 2006 9:15

Prosím o radu někoho, kdo účtuje v účetnictví jako plátce DPH
    trafiky.
    Jaké ztratné je vhodné uvést jako manko do normy /prodej novin, časopisů, cigaret, tabáku/ u malé trafiky - rozumí se % z tržby včetně DPH?
    Jak účtujete dodávky zboží a zůstatky zboží na trafice z firmy
    Mediaprint+Kapa?
    Moc prosím někoho, kdo dělá účetní trafice, aby mi v tom poradil!
    Děkuju všem. Lenka.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2006 9:43

Nemo (neregistrovaný)

Re: Trafika-poraďte,kdo máte zkušenosti
      1. nám FU neuznal žádné ztratné
      2. doufám, že vedete skladovou evidenci korunou.
      3. veškeré rozdíly nám dodanili, jako manko a škody - daňově neuznatelné.
      4. jen pro zajímavost - podnikatelka občas nedala do remitendy časopisy a ty jí pochopitelně pak zůstaly tzv. na skladě a v podstatě k ničemu, protože to byly časopisy třeba rok staré. Provedli jsme výprodej časopisů, který neprošly remitendou. Byl seznam a prodávaly se za zlomek ceny. Tento výprodej nám také FU neuznal - podle mě na to neměli právo. Jenže podnikatelka se s nimi nechtěla dohadovat, což podle mě byla velká chyba.
      Dodanění znamenalo nedoplatek na dani z příjmu i DPH.

• 2. 2. 2006 10:18

Lenka (neregistrovaný)

Mediaprint+Kapa-účtování zboží
      -------------------------------------------------------------------------------------------
      Myslela jsem do ztratného dát tak 0,1 - 0,3 % z tržeb včetně DPH,
      snad alespoň něco málo by se mohlo uznat ....
      U té Kapy by to mělo fungovat tak, že pošlou fakturu na to, co se skutečně prodá, takže je to předtím dodáno jakoby "do komise".
      Já jsem o to, co oni mají na DL pro naši prodejnu, zvýšila nákup a to neprodané zboží dala normálně do inventury. Anebo to tam být
      nemělo a měla jsem to vést zvlášť jako cizí zboží?
      Remitendy jsou u firmy R.E.T. - tam to funguje podle skutečných dodávek a vratek.
      Zboží eviduju v prodejních cenách včetně DPH, na dokladech za nákup mám rozepsané prod.ceny a sečtené pro ten doklad.
      Takže mám nákup v prodejních cenách vč.DPH, tržby vč.DPH a takto provádím evidenci zásob zboží.
      Opravte mě, jestli v něčem uvažuju špatně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).