Re: Dovolená při skonč.PP-prosím o radu!
****Myslela jsem, že by se na mě vztahovalo, že jde o nepřetržité trvání pracovního poměru.Když někdo skončí v polovině měsíce a nastupuje u jiného, tak poskytuje dovolenou ten, u kterého je v prac. poměru déle. I když budu pracovat celý rok 2006, tak vlastně budu mít nárok na dovolenou 11/12?Za únor tedy přijdu o dovolenou?
O dovolenou nepřijdete..Máte nárok za odpräcovanou dobu, tak nemůže o žádný den přijít....
Každý kal. rok se pro nárok na dovolenou posuzuje vždy znovu, i když u toho zaměstnavatele pracujete mnoho let. Pokud v tom kal. roce u toho zaměstnavatele neodpracujete alespoň 60 směn, nemáte nárok na dvanáctinu za každý odpracovaný měsíc, ale jen na dvanáctinu za každých 22 odpracovaných směn. Protože u tohoto zaměstnavatele za leden a únor neodpracujete 60 směn, máte nárok na 1/12 za každých 22 odpracovaných, což je při 42 odpracovaných směnách 1/12 z ročního nároku. Stejně tak, budou postupovat Vaši další zaměstnavatelé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2006 11:50
Dobrý den, chtěla bych od někoho zkušenějšího radu ohledně dovolené.Můj pracovní poměr skončí 28.2.2006 a hned 1.3.2006 nastupuji u jiného zaměstnavatele. Mám nárok na dovolenou za leden i únor 2006, i když jsem odpracovala 42 dní?Pokud ano, tak bych měla nárok při 25 dnech na 4 dny.Musím sdělit nynějšímu zaměstnavateli kam jdu, nebo stačí říct že od 1.3. nastupuji do zaměstnání.
Děkuji.