Re: výdajový paušál - zdaň.období 2005.
>Jsem OSVČ, podnikající v zednictví. Za rok 2005 bych
>chtěl uplatnit výdaje procentem. Rozumím tomu dobře, že
>nově zavedenou výši výdajovách paušálu tj. 60% mužu
>použít za zdaňovací období 2005?
ANO
>
>
>Není mi dost jasné : ,, Poplatníci, kteří doposud
>neuplatňovali výdajové paušály / což jsem neuplatňoval/ a
>chtějí je uplatnit již za zdaňovací období roku 2005,
>by neměli opomenout úpravu základu daně dle ust. § 23
>odst.8 zákona č. 586/192 Sb., o daních z příjmu.
>Případnou úpravu základu daně za zdaňovací období roku 2004
>bude nutné provest prostřednictvím dodatečného
>přiznání za zdaň. období roku 2004.
>
>Můžete mi říct jako to tedy je?
Pokud jste mel na konci roku 04 nejake pohledavky, zavazky nebo zasoby, musite to zohlednit (pri prechodu na pausal) a podat za r. 04 dodatecne priznani a doplatit pripadnou dan.
Dobra rada na zaver: do vyhledavace na teto strance (situavane ve stredu obrazovky) si zadejte pojem "pausalni vydaje", vyjedou vam vsechny prispevky tykajici se tematu - kompletne jsme to tu rozebirali (proc, co a jak, kdy, z jakeho duvodu.....) nescetnekrat.... pokud i po precteni budete mit nejake dotazy (specificke), tak klidne napiste......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2006 14:27
Jsem OSVČ, podnikající v zednictví. Za rok 2005 bych chtěl uplatnit výdaje procentem. Rozumím tomu dobře, že nově zavedenou výši výdajovách paušálu tj. 60% mužu použít za zdaňovací období 2005?
Není mi dost jasné : ,, Poplatníci, kteří doposud neuplatňovali výdajové paušály / což jsem neuplatňoval/ a chtějí je uplatnit již za zdaňovací období roku 2005, by neměli opomenout úpravu základu daně dle ust. § 23 odst.8 zákona č. 586/192 Sb., o daních z příjmu. Případnou úpravu základu daně za zdaňovací období roku 2004 bude nutné provest prostřednictvím dodatečného přiznání za zdaň. období roku 2004.
Můžete mi říct jako to tedy je?