Výdajový paušál - zdaň.období 2005.

• (neregistrovaný)

2. 2. 2006 14:27

Jsem OSVČ, podnikající v zednictví. Za rok 2005 bych chtěl uplatnit výdaje procentem. Rozumím tomu dobře, že nově zavedenou výši výdajovách paušálu tj. 60% mužu použít za zdaňovací období 2005?

Není mi dost jasné : ,, Poplatníci, kteří doposud neuplatňovali výdajové paušály / což jsem neuplatňoval/ a chtějí je uplatnit již za zdaňovací období roku 2005, by neměli opomenout úpravu základu daně dle ust. § 23 odst.8 zákona č. 586/192 Sb., o daních z příjmu. Případnou úpravu základu daně za zdaňovací období roku 2004 bude nutné provest prostřednictvím dodatečného přiznání za zdaň. období roku 2004.

Můžete mi říct jako to tedy je?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2006 14:39

Ilona (neregistrovaný)

Re: výdajový paušál - zdaň.období 2005.
      >Jsem OSVČ, podnikající v zednictví. Za rok 2005 bych
      >chtěl uplatnit výdaje procentem. Rozumím tomu dobře, že
      >nově zavedenou výši výdajovách paušálu tj. 60% mužu
      >použít za zdaňovací období 2005?

ANO
      >
      >
      >Není mi dost jasné : ,, Poplatníci, kteří doposud
      >neuplatňovali výdajové paušály / což jsem neuplatňoval/ a
      >chtějí je uplatnit již za zdaňovací období roku 2005,
      >by neměli opomenout úpravu základu daně dle ust. § 23
      >odst.8 zákona č. 586/192 Sb., o daních z příjmu.
      >Případnou úpravu základu daně za zdaňovací období roku 2004
      >bude nutné provest prostřednictvím dodatečného
      >přiznání za zdaň. období roku 2004.
      >
      >Můžete mi říct jako to tedy je?

Pokud jste mel na konci roku 04 nejake pohledavky, zavazky nebo zasoby, musite to zohlednit (pri prechodu na pausal) a podat za r. 04 dodatecne priznani a doplatit pripadnou dan.

Dobra rada na zaver: do vyhledavace na teto strance (situavane ve stredu obrazovky) si zadejte pojem "pausalni vydaje", vyjedou vam vsechny prispevky tykajici se tematu - kompletne jsme to tu rozebirali (proc, co a jak, kdy, z jakeho duvodu.....) nescetnekrat.... pokud i po precteni budete mit nejake dotazy (specificke), tak klidne napiste......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).