Dohoda o pracovní činnosti

• (neregistrovaný)

2. 2. 2006 14:30

Chci se zeptat zda je u DPČ srážková daň a zda se uplatňuje pri ročním zůčtování.Učím a mám uzavřeno DPČ, z které strhávají zdr.a soc.Nyní jsem požadovala potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2005, abych si mohla zpracovat daňové přiznání a bylo mi řečeno,že u DPČ je srážková daň a tudíž potvrzení nedostanu.Je to pravda?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2006 14:41

Ilona (neregistrovaný)

Re: Dohoda o pracovní činnosti
      Zacnu odzadu - pokud vam uplatnovali srazkovou dan, potvrzeni opravdu nedostanete, srazkova dan je uz konecne, zadne rocni zuctovani.... ale otazkou zustava, proc vam strhli srazkovou?
      mate u nich podepsane Prohlaseni? Pokud ne, tak srazkovou strhli opravnene.

• 2. 2. 2006 15:59

Lucka (neregistrovaný)

ale já myslela,že u DPČ není srážková daň, ale soc + zdrav a záloha na daň.Srážková je u DPP ne?

• 2. 2. 2006 22:14

eva (neregistrovaný)

U dohody o provedení práce se neplatí soc. a zdr.pojištění, pouze do 5.000 Kč srážková daň, nad 5.000 Kč daň zálohová.
      U dhody o pracovní činnosti se odvádí jak soc., tak zdrav.pojištění.

• 3. 2. 2006 23:01

Jiřka (neregistrovaný)

Danění nezáleží na tom, o jaký druh pracovněprávního vztahu jde (zda jde o HPP, VPP, DOPČ nebo DOPP). Záleží na tom, zda zaměstnanec má nebo nemá u tohoto zaměstnavatele podepsané prohlášení. Prohlášení přitom může mít podepsané jen u jednoho zaměstnavatele, pokud jich má více najednou. A při nepodepsaném prohlášení se VŽDY daní srážkovou daní, pokud je HRUBÁ mzda v tom měsíci nižší nebo rovna 5000 Kč.

• 4. 2. 2006 0:04

Zdena (neregistrovaný)

Ale já jsem vyčetla v § 38 h, odst. 3 /znění pro rok 2005/, že že ZÁLOHA ze mzdy od plátce, u kterého poplatník nepodepsal prohlášení se sráží podle odst. 2, nejméně 20% ...., pokud nejde o zvláštní sazbu /do 5.000,-/. Tak si myslím, že by ta paní snad měla dostat potvrzení, aby mohla zálohu vyúčtovat. Nebo je to jinak?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).