Re: Potřebuji (zase) pomoct... Ivana
Dekuji za odpoved. Pouze od posledniho zamestnavatele protoze
podpora se vypocitava z prumeru za poslednich 3 mesice. Ano?
A jestli u posledniho zamestnavatele budu jen 2 tydne z ceho mi bude vypocitavat podpora? Opet pouze od posledniho zanestnavatele i kdyz za 14 dni jsem u nich vydelala jen cca 3000 Kc vseho vsude? Jak to je?
Prominte, potrebuji to vedet. Mockrat dekuji. Ivana
Re: Potřebuji (zase) pomoct... Ivana
Vychází se z průměrného výdělku z předchozího kalendářního čtrtletí u posledního zaměstnavatele, jestliže v něm bylo odpracováno alespoň 22 směn. Jestliže v předchozím kal. čtvrtletí u posledního zaměstnavatele člověk neodpracoval ani 22 směn (nebo nic, třeba proto, že u tohoto zaměstnavatele v předešlém kal. čtvrtletí vůbec nepracoval) vychází se průměrného výdělku pravděpodobného. Tzn. že se potvrdí takový výdělek, jakého by asi ten zaměstnanec dosáhl, kdyby býval u toho zaměstnavatele v předchozím čtvrtletí pracoval. Ale bude lepší, když si zavoláte na ÚP, nemusíte se představovat, jednoduše se telefonicky zeptejte, z čeho budou vycházet při stanovování podpory, zda tam náhodou nezohlední i výdělek od předchozího zaměstnavatele, když ten nový pracovní poměr trval tak krátce. Pokud by ho zohlednit nešlo a vycházeli by z toho nového pravděpodobného, bylo by lepší, kdybyste se s tím novým zaměstnavatelem domluvila (pokud to půjde) na tom, že jste k nim nenastoupila do pracovního poměru. Ty 3 dny, co tam jste, by Vám mohli dát jako dohodu o provedení práce, vrátí Vám předchozí zápočťák a jakože Váš poslední zaměstnavatel byl ten, u kterého jste skončila 31.1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 2. 2006 18:55
Prosim, potrebuji vedet....
Pracuji mnoho let bez preruseni: 20 let prvni firma a treba 3 mesice nova firma.
Podpora se vyplaci z prumeru za poslednich odpracovanych 12 mesicu, ano?
Jestli ted budu nezamerstnana a pujdu na pracak , z ceho se mi vypocita podpora? Z 9 mesicu (prvni firma) a 3 mesicu (druha firma?) Nebo podpora uz se bude vyplacet z prumeru druhe firmy? -
tam mam maly zakladni plat.
Prosim, moc to potrebuji vedet.
Ivana