Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli existuje nějáká zákonná lhůta (§ ????) do kdy může odběratel vrátit fakturu dodavateli s tím, že ji neuznává. My jako firma jsme vystavili fakturu 1.11.2005 se splatností 1.12.2005 a odběratel nám jí vrátil až dnes 3.2.2006 s tím, že ji neuznává. Faktura byla urgována - písemně poslány 2 upomínky. Je tu problém v tom, že jsme montážní firma a dílo bylo předáno pouze ústně, bez předávacího protokolu. To bylo také důvodem vrácení. Příjde mi to ale nehorázné, že nám fakturu vrátí až po tak dlouhé době. Co teď s tím? Děkuji za odpovědi a názory. Petra
Re: Vrácení faktur - lhůta
To je normalni v tomto state :-((
Jinak ja to hned zenu pres pravniky. U Vas bude asi problem, ze nemate predavaci protokol - pokud je u zakazky vyzadovan. Mate alespon nejake potvrzeni o objednavce a provedeni prace?
3. 2. 2006 13:47
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli existuje nějáká zákonná lhůta (§ ????) do kdy může odběratel vrátit fakturu dodavateli s tím, že ji neuznává.
My jako firma jsme vystavili fakturu 1.11.2005 se splatností 1.12.2005 a odběratel nám jí vrátil až dnes 3.2.2006 s tím, že ji neuznává. Faktura byla urgována - písemně poslány 2 upomínky.
Je tu problém v tom, že jsme montážní firma a dílo bylo předáno pouze ústně, bez předávacího protokolu. To bylo také důvodem vrácení. Příjde mi to ale nehorázné, že nám fakturu vrátí až po tak dlouhé době. Co teď s tím?
Děkuji za odpovědi a názory.
Petra