Re: Dodatečné přiznání ze zavisle činnos
Dělala jsem si to právě sama a v roce 2004 to bylo typu A, ale 2003 a 2002 typu B, ještě jsem trošku podnikala. Nevím právě co se tam všechno vyplňuje, jestli všechno úplně znovu jen s doplněním těch úroků a nebo jak a pak nevím co psát do toho oddílu 5 Dodatečné DAP, chtěla jsem si to udělat, ale asi to budu muset nechat na FÚ jestli mi poradí, ale nevím aby mě s tím nevyhnali, že to není jejich povinnost mi radit. Blanka
Re: Dodatečné přiznání ze zavisle činnos
tak za rok 2004 podáte dodatečné typ A, a za rok 2002 a 2003 dodatečné typ B
Dodatečné přiznání se vyplňuje všechno tak, jak to má správně být, jen v kolonce DODAP (dodatečné DAP) vyplníte rozdíly oproti řádnému.
Formuláře vyzvedenete na FÚ - řeknete, že potřebujete staré tiskopisy na DODAP; 1x typ A a 2x typ B
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 2. 2006 17:16
Chci se zeptat jestli je tu někdo, kdo by mi poradil, jak udělat dodatečné přiznání ze závislé činnosti. Může se dělat prý i zpětně 3 roky. Jde o to, že mi před 6 lety řekli na FÚ, že nemohu uplatňovat ze svého stavebního spoření úrok z úvěru, že tam máme účel na výstavbu rodinného domu, tak jsem to nepodávala, ale dnes mi to nedalo a koukla jsem do zákona a dle mého názoru nato nárok mám. volala jsem na FÚ a tam mi to potvrdili. Chci to tedy udělat zpětně aspoň ty 3 roky, ale moc si nevím rady s vyplněním toho přiznání. Taky nevím jestli budu moci uplatnit i za rok 2002 a nebo jestli nato je už pozdě. Nevím u toho přiznání jestli se vyplňuje všechno úplně znovu jako kdysi akorát se tam připíše ten úrok a nebo jen ten úrok a pak ta daň z toho. Jsem z toho jelen. Děkuji. Blanka