Re: DzP zaměstnanců-prosím o radu
v praxi to vypadá takhle:
pokud vás zaměstnanci požádají, musíte jim provést roční vyúčtování,požádat vás mohou písemně nebo přímo na tiskopise "prohlášení ..." - jinak se většinou ptám,zda mají ještě nějaké příjmy,potvrzení o penz.a život.poj.,úroky úvěrů a zda budou chtít provést...pokud mají hypoteční úvěr - nesmíte - musí si podávat sami..jestli se domluvíte,že si podají sami,tak jim vystavíte potvrzení o zdanitel.příjmech - kolik si u vás vydělal a kolik daní a slev na dani jste mu uplatnila - viz tiskopis šablony...za rok 2005 budete posílat pouze přehled na fin.úřad - sražené zálohy daní ze závislé činnosti,srážková daň pokud byla,počet zaměstnanců...pokud budou chtít provést,musí vám doložit příjmy - tzn.také to Potvrzení o zd.příjmech od svých zaměstnavatelů v roce 2005 - potom to vlastně sečtete, pokud byli na úřadu práce - potvrzení o evidenci od-do...
Re: DzP zaměstnanců-prosím o radu
Moc Vám děkuji za radu.Doufám,že z toho všechno dobře pochopím a nebudu už otravovat :o) Moje mozkové závity jsou poslední dobou poněkud mimo (jsem na RD se 2 prckama a papíry dělám manželovi po nocích,paráda :o)) Ještě jednou díky,v tomhle jsem si opravdu nevěděla rady.Iva
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 2. 2006 1:27
Moc prosím o radu.V roce 2005 mám poprvé několik zaměstnanců,do té doby žádné,tak nemám zkušenosti.Potřebovala bych poradit,jestli jim musím podávat přiznání k DzP (mám od nich prohlášení k dani,u dětných jsem každý měsíc odečítala od záloh na daň 500,- na dítě,dva mám od června,jednoho od září - tito pokračují a čtvrtý byl říjen až prosinec - týká se mne nějak doba před tím,než nastoupili u mne,pokud jde o daně a pojištění?) a také jestli mám ohledně roku 2005 vyplňovat nějaké papíry pro OSSZ a ZP (mám na mysli např. přehled)?Opravdu moc prosím o pomoc,mám v tom guláš a strašně nerada bych něco prošvihla.A je na to nějaký termín?
Předem děkuji,pokud poradíte.
Iva