Pane Hakene,též děkuji+přidávám návrh
Hurá, mně už se to Anonymní taky nenabízí :-)) Tak to je prima, třeba se lidi začnou konečně podepisovat ;-) Pane Hakene, taky děkuju, ta spousta anonymů mi nebyla příjemná, a nejen kvůli hádkám, které tu občas probíhaly. Lépe se mi odpovídá člověku, který se podepíše aspoň nějakým nickem, než anonymovi, který chce pomoct, ale nestojíme mu ani za podpis.
Pane Hakene, pokud by ty hádky, urážky a nekorektní jednání pokračovaly, tak navrhuju zvážit:
1) Dobrovolnou registraci stálých návštěvníků
2) U neregistrovaných viditelnou část IP adresy kromě posledního trojčíslí - funguje to tak třeba na zive.cz a leckde jinde, přece jen se tak trochu omezí prostor pro anonymy.
Re: Pane Hakene,též děkuji+přidávám návr
PS: Já vím, že i toto opatření se dá obejít (nebudu zde psát jak), ale přece jen je nadějné, že část těch lidí, kteří se sem chodí hlavně hádat, si to rozmyslí, když bude snadněji identifikovatelná. (Je mi jasné, že Vy máte naše IP adresy dávno a komplet :-))
To je mi jasné také a pan Haken ví, proč to píšu :-(((
A protože jsem ženská zvědavá, upsala bych ďáblu duši za možnost nahlédnutí do těch tajemství :-))) To je na té anonymitě možná nejhorší, že jak se tady tak všichni známe a poznáme podle stylu, tak možná někomu křivdím, když si myslím, že napsal něco, co nenapsal...
Ta část IP adresy by bylo skvělé, jen by to asi omezilo počet účastníků zde, nevím, jak moc. Pokud ale někdo ví, jak to obejít, má takové IQ, že by tady byl ozdobou :-))) J.F.
Jani, obejít se dá kdeco, ale na fórů o účetnictví předpokládám u většiny návštěvníků spíš jen průměrné PC znalosti, takže s tím skrýváním a obcházením by to nebylo tak horké. Určitě by to odradilo část anonymů od hloupých a urážlivých příspěvků, což by snad server nepoškodilo, naopak ;-) Slušní lidé se za své odpovědi přece nestydí. Mýlit se je lidské, vždyť proto sem chodíme, že nikdo nevíme všechno. Neznalost není ostudou. Ale i když toho víme málo, můžeme se všichni chovat k sobě slušně. Proto se opravdu moc přimlouvám za tu dobrovolnou registraci a jako variantu pro neregistrované tu viditelnou IP adresu.
xxxxxxxxxx
Dobrý večer,
měla jsem zato, že diskuze je odvozena od slovesa diskutovat, pravděpodobně ji někdo chápe jako exhibici neomylných. Dnes jsem na indexu já, tedy na indexu nějakého ubožáka, který mne napadá a ztrapňuje. Pochopila bych, kdyby mne opravil apod., ale to, že za mne napíše "příspěvek", to se mi zdá příliš,.... takže, milé dámy , držím Vám pěsti, ať se do Vás také neobuje, ... měla jsem zato, že problém je v anonymitě, není, je to jenom o člověku... Evo M., bdm, Jano F., Lenky, úájo,.... a všichni ostatní co jsou fér - mějte se moc fajn
Pro pana Hakena
To je dobře, pane Hakene, že se snažíte to začít řešit :-) Popravdě řečeno, udivovalo mě, jak dlouho to tady vydrželo být celkem na úrovni, jiná (méně odborná) fóra jdou s úrovní dolů daleko dříve a rychleji. Mám ale pocit, že dřív nebo později musí každý provozovatel fóra řešit otázku JAK DÁL. Nechat všemu volný průchod? I anarchii, urážkám, hádkám, vulgaritám, provokacím? Nebo to začít nějak regulovat - ale jakým způsobem a jak moc? Každé řešení má své pro a proti, námitky se mohou objevit asi vůči čemukoliv, co (ne)uděláte. Za současného stavu je např. velmi snadné napsat hloupou či urážlivou odpověď a podepsat se jako někdo jiný... je velmi snadné takto pošpinit něčí jméno nebo nick. A myslím, že tento ošklivý nešvar se tady rozmáhá čím dál víc. Mně se to naštěstí ještě nestalo (nevím o tom), ale řadě jiných lidí už ano a musí to být dost nepříjemné. Nevím, jak bych reagovala, kdyby se někdo začal podepisovat Eva M. a psát nějaké divné příspěvky. Asi by pro mě byla jediná cesta - zmizet odsud. Jak by mohli tazatelé poznat, že jsem to opravdu já? Poznáte to jedině Vy podle IP adresy, ta je však pro ostatní (zatím?) neviditelná. A těžko budete ke každému zfalšovanému podpisu připisovat - pozor, toto nepsala "pravá" Eva M. :-)) Obávám se, že někteří hloupí jedinci takto mohou odsud vyštvat pár kvalitních rádců (nebudu jmenovat) tím, že se budou podepisovat jako oni. Pane Hakene, toto všechno opravdu nepíšu kvůli sobě, ale obecně kvůli komunitě lidí, která se tady vytvořila. Myslím, že by byla velká ztráta, kdyby tito lidé sem přestali chodit prostě proto, že tady mají "z ostudy kabát", protože je tady někdo opakovaně špinil. (pokračování viz dále)
Re: Pro pana Hakena
(dokončení předchozího příspěvku)
Proto se znovu a znovu přimlouvám za dobrovolnou registraci!!!! Myslím, že takové to "zdravé jádro" zdejších dobrovolníků by se velmi rádo registrovalo, aby měli zaručeno, že se nikdo nepodepíše jako oni... a bude to dobré i pro tazatele, když bude vědět, že jim odpovídá pravá Jiřka, "opravdový" Vladimír2, skutečná Lina, pravá Jana F. a další - a ne někdo, kdo se za zdejší rádce z nějakého rozmaru vydává.
Re: Pro pana Hakena
Bože můj, náš pane Hakene :-), k tomu není co dodat. Moc děkuji Evě M., že to tak precizně popsala. Dobrovolná registrace s ochranou jména by snad nikomu, ale opravdu nikomu nemohla vadit. Raději se víc nerozepisuji, neumím to tak, jako Evička :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 2. 2006 18:14
Tentokrát je to snad opravdu a funguje to - myslím to, že se nenabízí automaticky Anonymní :-))) (ledaže mám zavirovaný počítač a blbne to jen u mně) J.F.