Hlavní a vedlejší prac.poměr

• (neregistrovaný)

14. 2. 2006 14:47

Prosím o radu,zatím mám jedinné příjmy jako spolupracující osoba a chci uzavřít prac.poměr jako účetní v s.r.o. na poloviční úvazek.Chci se zeptat-zda spoluprac.os.je jako HPP a v s.r.o. to bude vedlejší.Myslím si-že u spol.os. to asi nelze považovat za HPP.Jde mi o to-pokud budu mít polovič.úvazek-jak to bude s odvody ZP a SP??Děkuji předem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2006 16:31

Ano-JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Hlavní a vedlejší prac.poměr
      Budete-li zaměstnancem a nemáte-li jinde hlavní pracovní poměr,
      budete tam na hlavní pracovní poměr se zkrácenou pracovní dobou.
      Spolupracující os. není pracovní poměr. Podnikání pak bude posuzováno jako hlavní nebo vedlejší /a z toho plynoucí odvody/
      podle výše příjmů dosažených v pracovním poměru . I při kratším úvazku můžete dosáhnout dvanáctinásobku minim.mzdy.

• 14. 2. 2006 17:33

m.z. (neregistrovaný)

Tak pokud tomu dobře rozumím-bude to polovič.úvazek/4hod/denně a pokud nebude mzda menší než 7570-odvody budou normálně-aniž by se dorovnávalo ZP.Pokud ale bude míň-tak se musí dorovnat??A na OSSZ musím nahlásit tento poměr jako HPP-zřejmě mi dají něco jako zápočťák a pak nahlásit jako zaměstnanec toho s.r.o.??

• 16. 2. 2006 18:12

Ano.JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano. Nahlásíte se na OSSZ, dají Vám potvrzení od kdy jste pojištěna,že OSVČ trvá a vydají Vám kopii toho zápočt.listu, který jste jim tam při registraci předkládala. Jako zaměstnance Vás nahlásí zaměstnavatel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).