Musím mít ŽL

• (neregistrovaný)

15. 2. 2006 22:00

Přihlásila jsem se do jedné agentury jako ekonomický poradce. Měla to být práce z domu. Myslela jsem, že se mnou uzavřou Dohodu o pracovní činnosti nebo Smlouvu o dílo. Poslali mi smlouvu, kde je, že pro ně budu pracovat a jak a také podmínky vypovězení této smlouvy. Bylo mi oznámeno,že si musím vyřídit ŽL. Jsem rozvedená s 2 dětmi a veškerý můj příjem jsou sociální dávky a výživné. V případě OSVČ bych o vše přišla. Za ty 2 měsíce co pro ně pracuji jsem měla příjem 1500,- vždy na smlouvu o dílo s dotyčným zákazníkem. Je možné, že to bude časem lepší, ale díky ŽL přijdu asi o 5000,- což si teď nevydělám. Musím si ten ŽL vyřídit.
    Děkuji za všechny rady, nevím jak dál.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2006 23:23

anonym (neregistrovaný)

Re: Musím mít ŽL
      To jsou finty těch co nabízejí práci. Veškerá zodpovědnost je na vás přesto, že děláte pro ně. Pokud to máte ve smlouvě, kterou jste podepsala, tak by jste to měla splnit nebo vypovědět smlouvu. Pokud jste ji už podepsala.

• 16. 2. 2006 10:32

Hana (neregistrovaný)

Smlouvu jsem podepsala. Ve smlouvě není podmínka ŽL. Jen, že se zavazuji prosazovat výhody té agentury, že nebudu dělat nedovolenou reklamu a že s nimi budu konzultovat svoji práci.

• 16. 2. 2006 13:29

bdm (neregistrovaný)

*** Ta "smlouva o dílo s dotyčným zákazníkem" se dá považovat za nahodilou a jednorázovou činnost? Nějak přibližte, o čem to je. Od agentury, s kterou máte sepsanou smlouvu, žádný příjem nedostáváte? ***

• 16. 2. 2006 15:57

Hana (neregistrovaný)

Agentura za mnou pošle zákazníka, já s ním sepíšu základní údaje a odešlu je agentuře. Ta sepíše co zákazník žádá např. žalobu, žádost. Odešlou to mě, já to vytisknu a předám zákazníkovi, který mi na základě smlouvy o dílo předá peníze, které si nechám. Agentura mi nic neplatí, ale naopak ji mám já začít (až po zkušební době) přispívat částkou 1000,- měsíčně za školení, reklamu a shánění zákazníků.

• 16. 2. 2006 16:20

bdm (neregistrovaný)

*** Na příjmy jednorázové, nahodilé ŽL mít nemusíte. Navíc tyto příjmy jsou do 20 tis. ročně od daně osvobozeny. Je ovšem otázkou, zda je to tahle činnost a ne už soustavná, na kterou už ŽL být musí. Já bych řekla, že to nahodilá čiinnost není. Navíc mi to ze strany agentury zavání závislou činností. Je to těžké posoudit - někdo by měl vidět tu Vaší smlouvu s agenturou. Vážně nevím - ještě chvilku počkejte, jestli se někdo neozve... ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).