Dodatečné přiznání - účtování

• (neregistrovaný)

16. 2. 2006 8:51

Dobrý den,
    prosím o radu. Loni jsem podávala dodatečné přiznání, protože jsem uplatnila náklady, které se týkaly až tohoto roku. Teď nad tím sedím a nevím jak správně zaúčtovat. Má se udělat oprava už v minulém roce, překopat uzávěrku nebo opravu udělat v roce tomto a jak správně zaúčtovat, abych dostala do nákladů to co tam patří. Jedná se o fakturu od dodavatele.
    Mám zúčtováno:
    518/321 -5000
    a nevím jak dál, jestli až přičíst v daňovém přiznání..
    Děkuji za ochotu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2006 22:11

dáša (neregistrovaný)

Re: Dodatečné přiznání - účtování
      Máte hotové dodatečné přiznání k dani z příjmu. V něm máte snížený HV o náklady dříve neuplatněné. S uzávěrkou neděláte nic. V dalším roce o těchto nákladech účtujete jako o nedaňových a vypracujete běžnou závěrku

• 17. 2. 2006 9:08

Petra (neregistrovaný)

Ale když jsem daň doplatila, mám nárok si tyto náklady uplatnit a snížit si daňový základ tak jak to mělo být správně?

• 17. 2. 2006 10:19

Dáša (neregistrovaný)

Já to špatně pochopila. Takže znovu. Do daňových nákladů to dostaneta až daňovým přiznáním, které budete dělat za tento rok.
      V kolonce náklady ovlivňující základ daně tam dáte částku odpovídající nákladům v tom dodatečném přiznání neuplatněné. Nemusíte předělávat uzávěrku. Je to asi strašně zmatené, já to vím jak bych to udělala, ale jsem to popsala nesrozumitelně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).