Re: Faktura v EURech-pomóc!!
Založit valutovou pokladnu je otázka minuty, založit devozivý účet otázka jednoho dne. Stejně ale musíte pro účetnictví evidovat faktury v cizí měně i v korunách.
uhrada v EUR v hotovosti - kurz CNB v den uhrady; dale zalozeni valutove pokladny (opravdu to trva minutu); udelate si analytiku 211/xxx - EUR pokladna, cisla dokladu napri. EUR01; pak vlozite EURA na BU, tim vynulujete pokladu a penize vam pribudou na uctu v ceskych Kc - uctuje se vydej z pokladny kuzem CNB, prijem kurzem banky (to co vam opravdu pripisou) - rozdil je kurzovy rozdil
paní Ilono MOOOC děkuji! Tak polopatě a skvěle řečeno (a napsáno). Díky - provedu - udělám... :-))
Jak už jsem psala jinde, nějak mi to vzhledem k blížícím se uzávěrkám a jiným pracovním věcem přestává myslet.... a po hádce s šéfem už vůbec nemyslím na nic... :-((
Děkuji všem za ochotu!! Vždy se tu odreaguji...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 2. 2006 14:29
Začínám mít problém a moc prosím o pomoc - radu. Teď mi bylo sděleno, že budeme vystavovat fakturu v EURech a příjem bude ihned v hotovosti taky v EURech. Jde o vývoz služby... Ale: já nemám valutovou pokladnu a ani valutový účet! Jak se EUR "zbavit"... /tedy utratit bych je uměla.../ a jak o tom účtovat? bylo by možné, že bych ty EURa vložila do banky na korunový účet a tuto částku v Kč pak uvedla na fakturu?