Re: zaměstnání a OSVČ
Logicky si myslím, že sociálce by mělo stačit i potvrzení o příjmu, které máte. Pokud ne, tak bych se na OSSZ hádala.
Na OSSZ mají určitě přehledy od Vašeho bývalého zaměstnavatele, kde je uveden vyměřovací základ. I tam by si to mohli ověřit.
Znám ale úředníky .......
Na druhou stranu, když zaměstnavatel odmítne vydat potvrzení, tak bych to u něho zkusila napřed po dobrém a pak třeba i po zlém.
Šla bych se stížností na FÚ a na pracovní úřad, stížnost na zaměstnavatele bych zaslala i na OSSZ. Když úřady chtějí potvrzení, tak by měly mít i možnost na zaměstnavatele zatlačit tak, aby toto potvrzení vydal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 2. 2006 22:36
Prosím o radu, jak vyřešit zapeklitý problém. Celý rok 2005 jsem OSVČ-vedlejší činnost. V prosinci 2005 jsem změnila zaměstnavatele.
S předchozím zaměstnavatelem jsem se rozešla v ne moc dobrém. Teď potřebuji Potvrzení o tom, že jsem za celý rok měla vyměřovací základ pro stanovení sociálního pojistného vyšší než 86220,-. Toto potvrzení však od bývalého zaměstanavatele již nedostanu (u současného zaměstnavatele mi jeden měsíc nestačí).
Mám samozřejmě Potvrzení o příjmu od 01-11/05, kde je částka pro stanovení pojistného vypsána. Podle mého je to dostatečný doklad o tom, jaké příjmy jsem měla. Ale ......
Prosím o názory. Zítra budu volat na moji sociálku, takže se dozvím asi pro mne nepříjemnou zprávu, ale zajímají mně i názory zde.