Re: Dodatečné DP - změna zálohy na daň?
To jsem samozřejmě napsal to samé co vy, sorry :-). Máte asi pravdu, poslední den pro podání je 31.3.2006, poslední daňová povinnost platí od následujícího dne, tedy o 1.4. a to už současně platí povinnost z přiznání za 2005, tedy záloha za 15.3. by měla být podle původního přiznání.
*** :-)))))))))))))) Koukám, že Vy si tady sám docela vystačíte :-)))))))))) ***
*** Ale ne! :-))) Já lidi už ze zásady níkam neposílám :-))) Jen čekám, že si i sám položíte otázku a na ni ti dvěmi-třemi odpovědmi sám odpovíte :-))) Berte to s humorem - je ho tu už málo. A nevysmívám se - jen se tomu usmívám - a to je podstatný rozdíl :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 2. 2006 13:33
Dobrý den, prosím o názor.
FO, čtvrtletní zálohy na daň. Podáno dodatečné DP za rok 2004, došlo ke zvýšení daňové povinnosti. Datum zjištění důvodu pro dodatečné DP uvedeno 12.2.2006, dodatečné DP podáno a doplatek uhrazen 14.2.2006.
Můj dotaz zní: ovlivní toto dodatečné DP výši čtvrtletní zálohy placené 15.3.2006?
Osobně se domnívám, že nikoliv, protože termín pro podání dodatečného DP podle mne uplyne až koncem března a teprve od něho se odvíjí změna výše zálohy, ale nejsem si jist, zda to není jinak, když se DP podalo dříve.