Re: Škoda při pádu sněhu ze střechy
Loni se mi stalo něco podobného - při projíždění městem se mi na auto sesunul sníh ze střechy, oznámila jsem to policiii a následně majiteli objektu, ze kterého sníh spadl. Naštěstí to bylo v majetku města, objekt měli pro podobné případy pojištěný a tudíž mi škodu nahradili. Hodně zdaru.
Re: Škoda při pádu sněhu ze střechy
trošku to jen poupravím, vkládal to sem kamarád za mě. označený nic nebylo, zábrany nejsou. Škodu budu vymáhat od majitele nemovitosti. Zajímá mě ale, podle jakého zákona má majitel povinnost, upozornit na padající sníh, případně ho ze střechy odstranit. Koukal jsem do Občanského zákoníka, Stavebního zakoníka i Přestupkového zákona, a nikde jsem nic nenašel.....
díky za pomoc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 2. 2006 22:05
U koho a podle jaké právní normy uplatňovat škodu vniklou sněhem, který spadl ze střechy na zaparkované vozidlo na místě, kde může parkovat? Jedná se o dům, kde bydlí majitel a jsou tam asi další 3 byty, kde jsou nájemníci. Žádné upozornění o možném pádu sněhu nikde není a dále na střeše nejsou packy pro zabránění pádu sněhu. Díky