Re: účetní-HPP
Když Vám to majitel fy dovolil, je to možné, ale nese to rizika- pracovní doba,její evidence, dodržování, dále riziko úrazu, který se Vám může stát při té práci, uzná majitel, že jde o pracovní úraz? Jak to prokážete? Uzná a zaplatí Vám cestu do fy např. pro doklady nebo se zpracovanými dokumenty- pokud ano, pak i s rizikem to jde. Máte-li PC svůj, děláte na něm pro fy nebo Vám dali jejich? Co náklady na elektřinu, topení apod. zahrnou to do mzdy? pokud ano, je dobře.Skoro bych to ale viděl pro obě strany výhodnější získat ŽL a dělat pak skutečně doma a navíc získat i další klienty a podnikáte jako mnoho jiných. To že je ve smlouvě sídlo fy, je sice důležité, ale majitel Vám může práci doma povolit.
Re: účetní-HPP
Děkuji Vám moc-moc-šlo jen o to-jestli to múže vadit FÚ-nebo jinde.Majiteli scela jistě né-je to manžel- na živnost by to nešlo/fakturace mezi manželi/ ve spolupráci taky né-je to s.r.o.Dělat zadarmo není moc dobré-vše podepisuji jako účetní,mohl by to někdo napadnout.Být tedy zaměstnancem byla jedinná volba-až tedy na to,že to účto víceméně dělám doma.Zajímalo mně-zda se dá v prac.smlouvě místo práce nějak ošetřit,kdyby byla nějaká kontrola-že mám doklady doma a né na firmě.Děkuji.
Re: účetní-HPP- pro L.
Pro L.-Zkuste si přečíst ještě jednou příspěvek.
Pro tazatelku:
šlo by to vymyslet i jako doplňující ujednání k prac.smlouvě, ale já bych to nedělal, protože FÚ i další ouřady se Vám na kontrolu ohlásí a to si snad můžete potřebné dokumenty převézt do firmy,ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 2. 2006 10:38
Prosím -poraďte-mohu jako účetní zaměstnána ve fa na HPP spracovávat účetníctví doma mimo fa.Nebo je povinnost přímo ve fa.??