Přepočet cizí měny na konci roku

• (neregistrovaný)

26. 2. 2006 19:09

>Dobrý večer, vedu DE a doposud jsem žila v představě, že v roce 2005, pokud používám během roku pro přepočet cizí měny aktuální kurzy ČNB, nemusím na konci roku přepočítávat jednotným kurzem.
    >Teď jsem ale slyšela pravý opak.>Poradí mi někdo, jak je to s přepočtem zůstatků v daňové evidenci? >Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2006 21:23

Peťa (neregistrovaný)

Re: Přepočet cizí měny na konci roku
      Na konci roku 2005 nepřepočítáváte jednotným kurzem jako v roce 2004, ale přepočtete konečný stav pokladny a závazků a pohledávek
      kurzem k 31.12.2005 to je 29,005.Kurzový rozdíl je daňový.
      Peťa

• 27. 2. 2006 0:02

marek (neregistrovaný)

A co když mám zaplacenou zálohu na fakturu v USD, bere se to jako závazek? Kolik je ten kurz pro USD?

• 27. 2. 2006 18:20

LeaX (neregistrovaný)

O kurzových přepočtech v DE toho bylo na různých fórech napsáno dost a dost, nedivím se, že v tom mají lidé zmatek.
      Přepočet pokladny a banky není ničím podložen, neboť tyto nepodléhají inventarizaci. Zakázáno není, ovšem bez daňových dopadů.
      Přepočet pohledávek a závazků - opět není zakázáno, možný důsledek - reálný stav pohledávek a závazků - opět bez dańového dopadu.
      Kurzové přepočty ve vztahu k DE ZDP nezná. Použití kurzu - viz § 38/1 ZDP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).