PROBLÉM a co dál ? v podvojném ú

• (neregistrovaný)

28. 2. 2006 17:38

Už mám toho účtování nad hlavu a nějak jsem se do toho zamotala.
    Nevím, jak zaúčtovat SP u FO účtující v podvojném účetnictví.
    Je to trochu komplikované: Teď mi donesl klient doklad, kterým byl vrácen přeplatek SP v roce 2004, tak musím rok 2004 přeúčtovat znovu a podat dodatečné DP. Nejradši bych ten doklad schovala, ale na přehledu od OSSZ je to stále vidět. Loni dělal účetnictví někdo jiný a já to teď mám dát do pořádku, že jsem se na to....
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    V roce 2003 platil zálohy podle předpisu. A bylo zaúčtováno 6750 na 336/211 a ke konci roku 526/336 předpis SP. V přehledu za 2003 mu ony zálohy napsali jako přeplatek a ten přeplatek 6750,- použili
    1. na nové zálohy 2025,-
    2. na platbu penále 337,-
    3. vrácen zpět v hotovosti 4388,-
    Nějak nevím jak na to a co s tím.
    děkuji za každou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 2. 2006 19:41

anonymní (neregistrovaný)

Re: PROBLÉM a co dál ? v podvojném ú
      ***nooo...taky tyhle opravy "po někom" nesnáším...a když spočtete případný daňový doměrek z nepřiznaného příjmu cca 4tis.tak by se na to možná mohlo i zapomenout. Ono i to dodatečné DP ho bude něco stát, a v případě, že na kontrolu nepůjde, to bude mít nejlevnější...na druhou stranu pokud půjde za tři roky....:-(((())přesto myslím, že 4tis.není příjem, který by významně ovlivnil daňový základ...

• 28. 2. 2006 21:51

Simča (neregistrovaný)

Daňový základ to neovlivní, měl hosp. výsledek 80000 a tak musel stanovit minimální základ daně.

• 28. 2. 2006 22:56

anonymní (neregistrovaný)

**ne, že bych byla nedbalá účetní, ale v tom případě, bych to s klidnou duší založila a nechala být...

• 28. 2. 2006 23:47

Simča (neregistrovaný)

děkuji
      děkuji za rady a myslím si totéž

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).