Re: legálnost nahrávání telefonních hovo
Jsem student práv, tak odpovím v rámci svých možností. Pořídit zvukový záznam týkající se vaší osoby jde pouze na základě vašeho svolení. Myslím ale, že by nebylo úplně taktické nějak se pokoušet otočit spor a hledat nějaké skulinky tohodle typu. Citlivě bych soudu sdělil, že zvukový záznam byl pořízen bez vašeho vědomí (ale dost důrazně na to, aby to byla zaprotokolováno), ovšem bude-li chtít soud tento záznam vzít v potaz (jako např. důkazní prostředek), ničemu dál bych zuby nehty nebránil (dá se to případně důrazněji namítat v odvolání ap., na to je času dost). Můžu se zeptat, v jaké věci je ten spor? a co proti vám říká ten záznam?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 3. 2006 20:01
mám takový problém, jeden člobvěk chce ve sporu se mnou použít záznam telefonního hovoru, o jehož nahrávání jsem něml ponětí. Pokud je mi známo, tak mě musí druhá strana seznámit zvukovým znamením nebo hláškou o nahrávání hovoru, což učiněno nebylo.
Je nějaká možnost se bránit?