Re: legálnost nahrávání telefonních hovo
Jsem student práv, tak odpovím v rámci svých možností. Pořídit zvukový záznam týkající se vaší osoby jde pouze na základě vašeho svolení. Myslím ale, že by nebylo úplně taktické nějak se pokoušet otočit spor a hledat nějaké skulinky tohodle typu. Citlivě bych soudu sdělil, že zvukový záznam byl pořízen bez vašeho vědomí (ale dost důrazně na to, aby to byla zaprotokolováno), ovšem bude-li chtít soud tento záznam vzít v potaz (jako např. důkazní prostředek), ničemu dál bych zuby nehty nebránil (dá se to případně důrazněji namítat v odvolání ap., na to je času dost). Můžu se zeptat, v jaké věci je ten spor? a co proti vám říká ten záznam?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 3. 2006 20:01
mám takový problém, jeden člobvěk chce ve sporu se mnou použít záznam telefonního hovoru, o jehož nahrávání jsem něml ponětí. Pokud je mi známo, tak mě musí druhá strana seznámit zvukovým znamením nebo hláškou o nahrávání hovoru, což učiněno nebylo.
Je nějaká možnost se bránit?