Výdaje % - ověření

• (neregistrovaný)

2. 3. 2006 9:38

Potřebuju ověřit, jestli jsem správně vypočítala daň, SP a ZP. Podnikatel je správce počítačových sítí, roční příjem 300.000, má malé skutečné výdaje, proto chci uplatnit výdaje %. SP zaplaceno 16.440, ZP 13.716. Žádné nezaplacené pohledávky nemá, závazky musím taky vědět?
    Daň mi vyšla 12.270,-
    SP přeplatek 476,-
    ZP přeplatek 10,-

Může mi to někdo zkontrolovat? Děkuji. Ještě bych chtěla vědět, jestli příští rok musí uplatnit zase výdaje % bez toho, aniž by musel tento rok dodaňovat (myslím rok 2005), nebo jestli příští rok třeba bude mít větší výdaje, může bez obav použít skutečné výdaje. Děkuji moc za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2006 9:57

Ilona (neregistrovaný)

Re: Výdaje % - ověření
      Ano, vyslo mi to stejne (SP 477 - ale to je vec zaokrouhlovani), vydaje 50%. Pri prechodu na % musite dodanit pohledavky, zavazky i zasoby. Pokud mel zavazky, tak dodatecne DP a uhradu vyhodit z r. 2005 jako nedanovou - ale jelikoz ma vydaje %, tak vam to muze byt jedno (ten nedanovy vydaj, ale dodatecne DP musi byt. Pokud bude uplatnovat i pristi rok %, tak normalne pokracuje dal, zadne dodatecne priznani. Pokud se rozhodne opet skutecne vydaje, tak tam myslim nejake upravy budou - projdete si starsi diskuze (pres vyhledavac) - nekolikrat se tu ty upravy pri prechodu zpet na skutecne vydaje rozebiraly (jednou hodne podrobne - tusim, ze to byla Jana F.)

• 2. 3. 2006 10:04

anonymní (neregistrovaný)

Děkuji. V roce 2005 začal podnikat a jelikož dělá správce sítí, myslím, že bude pro něj zatím pořád výhodnější ty výdaje %. Zásoby žádné nemá, akorát si nejsem jistá těmi závazky. Co jsem mu totiž počítala skutečné výdaje v tomto 1. roce podnikání, kdy nejvíc nakupoval (telefon, notebook atd.), vyšly mu výdaje tak kolem 100.000 i se ZP a SP, takže % jsou určitě lepší. Zatím děkuji. Uvidím, co bude příští rok a začnu to zjišťovat pak :-) Hezký den

• 2. 3. 2006 10:09

Ilona (neregistrovaný)

no pokud zacal v r. 05 podnikat, za z roku 04 nemohl mit zadne zavazky (pro to dodaneni se posuzuje konec r. 04);
      dle meho odhadu bude mit v dalsich letech ty vydaje jeste mensi - jak sama pisete vse potrebne (to je relativni, ja vim:-) si uz nakoupil, takze ty % budou stale a stale vyhodnejsi; jen pozor na minimalni zaklad dane - ten se ho bude tykat ale az ve 3. roce podnikani, takze 2005 a 2006 ne, az za rok 07

• 2. 3. 2006 10:17

Pamatuju na to :-) Ještě jsem se chtěla zeptat, ten přeplatek na ZP, těch 10 Kč, mám žádat o vrácení nebo převedení na zálohu třeba za 04/2006 nebo 10 Kč vůbec nevrací?

• 2. 3. 2006 10:24

Ilona (neregistrovaný)

na to jsem se ptala nedavno (u preplatku 3 kc :-), "pozadejte" o prevedeni na zalohu na nejaky mesic a o to az zaplati mene

• 2. 3. 2006 10:47

:-) děkuji, myslela jsem si to

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).