Re: Výdaje % - ověření
Ano, vyslo mi to stejne (SP 477 - ale to je vec zaokrouhlovani), vydaje 50%. Pri prechodu na % musite dodanit pohledavky, zavazky i zasoby. Pokud mel zavazky, tak dodatecne DP a uhradu vyhodit z r. 2005 jako nedanovou - ale jelikoz ma vydaje %, tak vam to muze byt jedno (ten nedanovy vydaj, ale dodatecne DP musi byt. Pokud bude uplatnovat i pristi rok %, tak normalne pokracuje dal, zadne dodatecne priznani. Pokud se rozhodne opet skutecne vydaje, tak tam myslim nejake upravy budou - projdete si starsi diskuze (pres vyhledavac) - nekolikrat se tu ty upravy pri prechodu zpet na skutecne vydaje rozebiraly (jednou hodne podrobne - tusim, ze to byla Jana F.)
Děkuji. V roce 2005 začal podnikat a jelikož dělá správce sítí, myslím, že bude pro něj zatím pořád výhodnější ty výdaje %. Zásoby žádné nemá, akorát si nejsem jistá těmi závazky. Co jsem mu totiž počítala skutečné výdaje v tomto 1. roce podnikání, kdy nejvíc nakupoval (telefon, notebook atd.), vyšly mu výdaje tak kolem 100.000 i se ZP a SP, takže % jsou určitě lepší. Zatím děkuji. Uvidím, co bude příští rok a začnu to zjišťovat pak :-) Hezký den
no pokud zacal v r. 05 podnikat, za z roku 04 nemohl mit zadne zavazky (pro to dodaneni se posuzuje konec r. 04);
dle meho odhadu bude mit v dalsich letech ty vydaje jeste mensi - jak sama pisete vse potrebne (to je relativni, ja vim:-) si uz nakoupil, takze ty % budou stale a stale vyhodnejsi; jen pozor na minimalni zaklad dane - ten se ho bude tykat ale az ve 3. roce podnikani, takze 2005 a 2006 ne, az za rok 07
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
2. 3. 2006 9:38
Potřebuju ověřit, jestli jsem správně vypočítala daň, SP a ZP. Podnikatel je správce počítačových sítí, roční příjem 300.000, má malé skutečné výdaje, proto chci uplatnit výdaje %. SP zaplaceno 16.440, ZP 13.716. Žádné nezaplacené pohledávky nemá, závazky musím taky vědět?
Daň mi vyšla 12.270,-
SP přeplatek 476,-
ZP přeplatek 10,-
Může mi to někdo zkontrolovat? Děkuji. Ještě bych chtěla vědět, jestli příští rok musí uplatnit zase výdaje % bez toho, aniž by musel tento rok dodaňovat (myslím rok 2005), nebo jestli příští rok třeba bude mít větší výdaje, může bez obav použít skutečné výdaje. Děkuji moc za rady