Re: Nemám fakturu - co dělat?
nedaňový výdaj, pokud nemáte doklad tak Vám to nepřiznají. Nedávéjte peníze bez dokladu i řidič se dokáže podepsat, že přijal.
A co DPH? Jak jste si mohla nárokovat odpočet DPH, když jste neměla řádný daňový doklad? Ženská jedna :o), bez dokladu a oproti podpisu nic nikdy nevydávat! To je poučení pro příště! Teď když jste zaměstnancům strhla peníze za odebrané odědy, tak jim je zase můžete vrátit, páč se stejně dokladu nedočkáte a pohledávky za zaměstnanci se asi nijak nezbavíte!
Tak pardon, "netrčí" mi to na 335, ale na 331 (díky tomu, že jsem na základě rozpisů obědů u jednotlivých zaměstnanců požadovala tu srážku). A to DPH jsem neuplatňovala na vstupu, ale na výstupu, když jsem "prodávala" obědy našim zaměstnancům.
Máte pravdu, že peníze "papírově" v pokladně stále jsou, takže manko tam nemám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 3. 2006 13:53
Dobrý den,
v únoru 2005 jsme po dobu 2 týdnů brali obědy od nové firmy. Nebyli jsme spokojeni, tak jsme přešli k jiné firmě.
Nyní, po kontrole za rok 2005 jsem zjistila, že od firmy nemáme žádný doklad o odběru obědů. Já jsem však na základě rozpisu obědů u jednotlivých zaměstnanců odečetla obědy ve mzdě a odvedla DPH.
S firmou jsem byla v kontaktu, aby mi fakturu dodali a oni tvrdí, že už mají uzavřené účetnictví a že ani neví, že k nám obědy dodávali. (my jsme poslali peníze po jejich řidiči a čekáme na doklad, kterého se asi nikdy nedočkáme :-(
Potřebuju doklad, abych si v podvojném účetnictví "vynulovala" účet 335. Nevím, jak to vyřešit, když doklad asi nikdy neuvidíme. Objednávku obědů taky nemám, takže nemůžu nijak dokázat, že jsme obědy od nich skutečně odebrali. Poradíte? Děkuji.