SZM

• (neregistrovaný)

2. 3. 2006 15:53

Prosím o radu...
    Při uplatnění manželky v dp, že příjmy nepřesahují 38040 Kč, se započítává co? Jaké příjmy...nemocenská, mateřská, rodičovská,

a při uplatnění společného zdanění se do v dp manželky započítávají jaké příjmy....?
    popravdě jsem z toho trošku zmatená...

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2006 16:39

Jana (neregistrovaný)

Re: SZM
      Mám podobný problém - jsem z toho také zmatená, nevím jestli si na mě může manžel uplatnit odpočet 21 720,00 když jsem celý rok pouze pobírala nemoc. dávky (nemocenská+mateřská) v cel. výši 129 090,00. Myslím, že to celé nahrazuje příjem, takže manžel nemá nárok na odpočet, ale nejsem si jistá. Prosím někoho o názor, radu. Díky Jana

• 2. 3. 2006 16:45

Jaša (neregistrovaný)

Zkuste sami hledat ve vyhledavači nebo na stránkách:
      http://business.center.cz/business/finance/dane/spolecne-zdaneni-manzelu-faq.aspx
      Takovéto dotazy tu jsou 5x za den a odpovědi na ně také. Bez práce nejsou koláče.

• 2. 3. 2006 16:49

Jana (neregistrovaný)

Omlouvám se, už jsem to našla o pár řádku níže. Ale děkuji za odpověď a přeji příjemný den

• 2. 3. 2006 17:03

Ivana (neregistrovaný)

Při uplatnění slevy na manželku se do příjmů započítává jen mateřská. Při společném zdanění do příjmů manželky pokud měla jen nemoc, rod.příspěvek nebo mateřskou do příjmů do daň.přiznání uveďte nulu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).