Re: HV - zissk a co dál??
Vše co je spojeno s rokem 2005 máte zaúčtováno, spočtenou daň z příjmu (nedaňově zaúčtovanou) a vyšel zisk ve výši např. 100tis. Svolá se valná hromada, která odsouhlasí účetní závěrku a rozhodne jak rozdělí zisku. Jestli že je již vytvořen zákonný rezevní fond (účet 421; jeho výše je 10% ze zákl.jmění) a společnost nemá zájem o jeho navýšení, zisk může přesunout na účet 428 (neuhrozdělený zisk min. let) nebo s ním uhradí ztrátu z min.let (429). Popřípadě vytvořit ze zisku jiný fond (427). Nicméně to se účtuje až v r.2006. Až uzavřete letošní rok, zisk se vám převede na účet 431 - HV ve schvalovacím řízení. Některé věci dělám automatiky a když je mám popsat tak jsem v koncích :-) jsem prostě spíš mluvící typ než psací :-)) ale snad jsem vám nějak poradila. On se určitě ještě někdo ozve :-)
P.s. nezapomeňte poslat účtení závěrku na obchodní rejstřík
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 3. 2006 7:12
Prosím zkušenějsí o radu, předem podotýkám jsem začátečník...
s.r.o r. 2005 dělám závěrku, jsou v zisku. je to maličká firmička. porádí mi někdo jak se postupuje a učtuje o zisku při závěrce. mělo by se něco převést na nějaký fond či co, prosím poradíte mi jaké kroky se dělají..
moc moc předem děkuji.
Péťa