Re: Velký pátek
Myslite toho 14.4.? Ja to mam v kalendari jako normalni prac. den, i v planovacim kalendari mam za duben jen 1 plac. svatek a to Velikonocni pondeli.
Můj kalendář - mám plánovací a daňový, nic takového neobsahuje, tzv."Velký pátek" je psán jako obyčejný pracovní den.Nikdy jsem také neslyšela,že by měl tento den být nějakým svátkem.A co potom bílá středa a zelený čtvrtek, nebo jak se to všechno jmenuje?To bychom snad potom prosvátkovali snad už všechno.Stačí,že se zaměstnanci drží hesla,že pátek je malý víkend a hned máte co dělat,abyste je udržela na uzdě.
A včera byla Popeleční středa, před Velkým pátkem je Zelený čtvrtek, taky jsou Hromnice, Boží tělo, nanebevstoupení Panny Marie, to by všechno taky mohly být svátky, které by zaměstnavatel platil.... Já teda nechápu, proč by mělo být na Velký pátek placené volno, zvlášť když se pořád říká, že u nás je většina ateistů. No řekněte - co pro ně znamená Velký pátek? A aby nebyl někdo diskriminovaný, tak by byly vyhlášeny svátečními dny i dny, které slaví jiná náboženství. A pak taky dny, na které vzpomínají komunisti - jako 25. únor a další. Však on to zaměstnavatel zacvaká. Kolik dní v roce by se vlastně pracovalo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 3. 2006 11:22
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli byl Velký pátek uznaný státním svátkem nebo dnem pracovního klidu. V jednom kalendáři je označený jako státní svátek v druhém ne, tak nevím, co si o tom mám myslet.
Děkuji moc za odpověď