po 7 měsících placení leasingu se dotyčný napil a naboural v autě tak, že pojišťovna samozdřejmě leasingovce neuhradila z havarijní pojistky. Leasingovka ukončila leasing a poslala fakturu na odkoupení vozidla. dotaz: Je možno nezařadit auto do majetku, když byly nákladovány leasingové splátky a roce 2004 i rozpouštěna akontace do nákladů. Chci se vyhnout placení silniční daně za toto vozidlo, když není pojízdné , protože už platí za jiné, které jsem zařadila do majetku. Musí se toto auto ocenit, nebo může být vstupní cena 0,-Kč. Je z něj přiznáno na silniční dani. Nevím jestli se mi podařilo problém dobře objasnit.
Re: leasing a DE
*** Jistě, že problém může nastat - při předčasném ukončení smlouvy se musíte podívat na §24/5, zda nájemné bylo oprávněně v nákladech ***
3. 3. 2006 13:53
po 7 měsících placení leasingu se dotyčný napil a naboural v autě tak, že pojišťovna samozdřejmě leasingovce neuhradila z havarijní pojistky. Leasingovka ukončila leasing a poslala fakturu
na odkoupení vozidla.
dotaz:
Je možno nezařadit auto do majetku, když byly nákladovány leasingové splátky a roce 2004 i rozpouštěna akontace do nákladů.
Chci se vyhnout placení silniční daně za toto vozidlo, když není pojízdné , protože už platí za jiné, které jsem zařadila do majetku.
Musí se toto auto ocenit, nebo může být vstupní cena 0,-Kč. Je z něj přiznáno na silniční dani.
Nevím jestli se mi podařilo problém dobře objasnit.