Re: Krácení DPH koeficientem-kam s ním
>>>>Teda, myslela jsem si, že už jsem to celkem za ten
>>>>rok
>>>>2005 pochopila, ale teď jsem totálně zmatená. Rozdíl
>>>>v
>>>>koeficientu-co s ním v DE? Účtovat-to se mi moc
>>>>nezdá-nebo až v DP do tabulky E? A kolik vlastně?
>>>>Sečíst
>>>>každý Q. a co s tím vypořádáním? Bez 343 jsem
>>>>ztracená.
>>>>Pomoc
>>>
>>>*** Máte na mysli neuznané DPH z důvodu krácení
>>>koeficientem? To je daňovým nákladem ***
>>To vím, ale nevím, kam s ním?
>
>řeknu to hodně blbě, neznám váš program na DE, nějak
>ten rozdíl "přehodit" z DPH na vstupu do např. provozní
>režie nebo nějakého jiného sloupečku PD pro daňové
>výdaje :-))Takže myslíte účtovat v DE? Mně se to zdá takové divné, skoro jako účtovat poměrnou část akontace,ale spíš mě teď děsí, co s tím ročním vypořádáním? To mám nějak odečíst? A nebo jsem mimo a chci počítat nějakou blbost?
Re: Krácení DPH koeficientem-kam s ním
roční vypořádání DPH vám zpravidla sníží, ale někdy možná i zvýší nárok na odpočet DPH na vstupu. ten jste musela v DE celý rok nějak vyčíslovat, v klasickém peněžním deníku jsou na to sloupečky pro ZD a DPH. Tím vypořádáním jste původně vyčíslený nárok na odpočet DPH povinna korigovat, tedy přehodit z sloupečku DPH do sloupečku ZD, technika pak dle používaného programu, případně zápisem v nepěněžním deníku, jak správně uvažujete (např. podobně jako akontace u leasingu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 3. 2006 17:20
Teda, myslela jsem si, že už jsem to celkem za ten rok 2005 pochopila, ale teď jsem totálně zmatená. Rozdíl v koeficientu-co s ním v DE? Účtovat-to se mi moc nezdá-nebo až v DP do tabulky E? A kolik vlastně? Sečíst každý Q. a co s tím vypořádáním? Bez 343 jsem ztracená. Pomoc