Re: Krácení DPH koeficientem-kam s ním
>>>>Teda, myslela jsem si, že už jsem to celkem za ten
>>>>rok
>>>>2005 pochopila, ale teď jsem totálně zmatená. Rozdíl
>>>>v
>>>>koeficientu-co s ním v DE? Účtovat-to se mi moc
>>>>nezdá-nebo až v DP do tabulky E? A kolik vlastně?
>>>>Sečíst
>>>>každý Q. a co s tím vypořádáním? Bez 343 jsem
>>>>ztracená.
>>>>Pomoc
>>>
>>>*** Máte na mysli neuznané DPH z důvodu krácení
>>>koeficientem? To je daňovým nákladem ***
>>To vím, ale nevím, kam s ním?
>
>řeknu to hodně blbě, neznám váš program na DE, nějak
>ten rozdíl "přehodit" z DPH na vstupu do např. provozní
>režie nebo nějakého jiného sloupečku PD pro daňové
>výdaje :-))Takže myslíte účtovat v DE? Mně se to zdá takové divné, skoro jako účtovat poměrnou část akontace,ale spíš mě teď děsí, co s tím ročním vypořádáním? To mám nějak odečíst? A nebo jsem mimo a chci počítat nějakou blbost?
Re: Krácení DPH koeficientem-kam s ním
roční vypořádání DPH vám zpravidla sníží, ale někdy možná i zvýší nárok na odpočet DPH na vstupu. ten jste musela v DE celý rok nějak vyčíslovat, v klasickém peněžním deníku jsou na to sloupečky pro ZD a DPH. Tím vypořádáním jste původně vyčíslený nárok na odpočet DPH povinna korigovat, tedy přehodit z sloupečku DPH do sloupečku ZD, technika pak dle používaného programu, případně zápisem v nepěněžním deníku, jak správně uvažujete (např. podobně jako akontace u leasingu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 3. 2006 17:20
Teda, myslela jsem si, že už jsem to celkem za ten rok 2005 pochopila, ale teď jsem totálně zmatená. Rozdíl v koeficientu-co s ním v DE? Účtovat-to se mi moc nezdá-nebo až v DP do tabulky E? A kolik vlastně? Sečíst každý Q. a co s tím vypořádáním? Bez 343 jsem ztracená. Pomoc