Re: roční uzávěrka - začátečník
Hlavně uzávěrka musí následovat po inventuře ve které si odsouhlasíte majetek,pohledávky,závazky,zásoby. Kyž budete mít inventuru provedenou pak následuje tvorba opravných položek a podobně.
Pokud i toto máte hotové,pak před vlastní uzávěkrou si projeťte účty a pohledem si odsouhlaste,zda je vše správně zaúčtováno,pak teprve můžete přejít k uzávěrce.SW sice vše vyjede,ale nejdůležitější je to,aby jste měla i vše správně zaúčtováno a účty odsouhlaseny.
Re: roční uzávěrka - začátečník
Ano, saldo zkontrolovat na nezaplacené pohledávky a i závazky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
4. 3. 2006 13:51
Prosím Vás,pracuji na první uzávěrce nejen s.r.o., které vzniklo v r. 2005, ale hlavně na své první uzávěrce vůbec.Vím, že má mít Rozvahu, Výkaz zisku a ztrát,to vše v zjednodušeném rozsahu, ale prosím zkušené o to, co mám hlídat nebo srovnávat za účty, zkrátka co mi má sedět. A co se saldem, má se rovnat pohledávkám? Program mi sice rozvahu a vše potřebné vyjede, ale jak poznám, že to mám dobře? Najde se někdo, kdo mi poradí?
Mockrát děkuji.