Výdaje paušálem ze dvou činností

• (neregistrovaný)

5. 3. 2006 15:03

Jaké mám uplatnit paušální výdaje, když provozuji jednak elektroprojekci (50%), jednak malou vodní elektrárnu (asi 40%?).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2006 15:15

N. (neregistrovaný)

Re: Výdaje paušálem ze dvou činností
      K příjmům za každou činnost samostatně (odděleně) použít příslušné procento, k příjmům za elektroprojekci 50%, k elektrárně 40%. /tedy jestli jsou ty sazby správně, to jsem nezkoumal/ :-)

• 5. 3. 2006 18:37

Milan (neregistrovaný)

Můžete mi popsat, kde je to "černé na bílém"? Podle pokynů k příloze 1 na řádek 102, to vypadá, jakoby měli být všechny činnosti (z úhrnu zdanitelných příjmů) stejné %.

• 5. 3. 2006 18:57

Zdena (neregistrovaný)

Černé na bílém to asi nikde neobjevíte. Pokud máte 2 činnosti a u každé z nich si můžete podle zákona o daních z příjmů uplatnit jiné procento výdajů, pak máte 2 možnosti: a) vytvoříte samostatnou přílohu k DP, kde rozepíšete příjmy z každé činnosti a k nim vypočtete výdaje procentem - doporučuji
      b) zkrátka vyplníte 2x přílohu č. 1 k DP :-)) nevím, co na to Váš FÚ

• 5. 3. 2006 19:23

N. (neregistrovaný)

V těch pokynech se to myslí tak, že prostě v ř. 101 sečtete všechny druhy příjmů a v ř. 102 dáte součet všech výdajů k těmto příjmům. Takže podle § 7 odst.10 poslední věta jste povinen vést evidenci příjmů a pohledávek.K jednotlivým druhům příjmů (u vás ke dvoum) si spočítáte zvlášť 50 a zvlášť 40 % výdajů a pak součet těchto výdajů uvedete dohromady do ř.102. Já si myslím, že byste ani nemusel přikládat k DP ty přílohy jak píše kolegyně, je však pravděpodobné, že by vás k tomu mohl finančák vyzvat, protože jim nebude sedět podíl výdajů a příjmů na pevné procento. Tou přílohou té výzvě předejdete :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).