Prodej auta

• (neregistrovaný)

6. 3. 2006 15:20

Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat,jaká rizika se mohou objevit při prodeji auta tzv.na vlastní pěst oproti prodeji přes autobazar.
    Děkuji. Radka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2006 17:40

Elén (neregistrovaný)

Re: Prodej auta
      Hlavně co se týká dokladů - musíte si zkontrolovat všechny údaje v TP, hlavně jestli tam není neukončený leasing, jestli je vůbec psaný na toho, kdo Vám to prodává a jestli souhlasí VIN. Když se dohodnete, musíte si pohlídat, aby na Vás dotyčný auto opravdu odhlásil a taky bych být Vámi udělala ještě společně s prodávajícím, ALE UŽ NA SVÉ JMÉNO evidenční kontrolu, abyste viděla, jestli auto projde. Když je autobazar slušný, tak si tyhle věci ohlídá a máte záruku, že to bude v pořádku. Co se týká technického stavu auta, nejlepší je u dražšího auta prohlídka v autoservisu, u levnějšího si s sebou vzít známého automechanika /ale ne kamaráda, jehož jediná znalost aut je, že má ŘP a je to chlap/.
      Tady je odkaz, kde si podle VIN zjistíte, jestli není auto naleasované u nejznámějších společností.

http://www.cardetect.cz/stranka.py?ids=STR250

• 6. 3. 2006 17:46

Elén (neregistrovaný)

Re: Prodej auta
      Pardon, přehlédla jsem, že chcete auto prodávat, ne kupovat. Tak to máte všechny trumfy na vaší straně, jedině si převzít peníze a pak teprve dát klíčky od auta a nepředvádět ho sama, mít s sebou vždy někoho. Na kupní smlouvu napsat buď že auto prodáváte jak stojí a leží nebo aspoň že jeho stav odpovídá stáří a počtu najetých km. Jestli nejste 1. majitel, tak napsat, že počet najetých km je nezjištěn /zvlášť jestli bylo auto dovezené/. Ale celkově platí, že být prodávající je méně rizikové než být kupující.

• 21. 5. 2019 22:45

Zubkáč (neregistrovaný)

Dost rizik. Proto jsem prostě dal auto do sem do této firmy https://zahotove.cz/. Pak už jsem to neřešil. Jo taky jsem to chtěl prodat přes inzerát, ale když jsem viděl, co by mohlo přijít pak, tak raději ne. To oželím radši pár tisícovek firmě, než pak řešit problém v autě, který by přišel na tisíce.

• 24. 6. 2019 23:02

Pertklíč (neregistrovaný)

Díky :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).