Re: Přerušení činnosti x minimální daň
nejsem sice poradce, ale: zákon hovoří o podnikání. takže pokud prokazatelně nepodniká (přerušení nebo nemoc a nemá ani příjmy ani výdaje), za ten měsíc neplatí MZD. pokud má k prosincovému příjmu např. výdaje z dřívějšího období, kdy bylo přerušeno, už lze zpochybnit, že nepodnikala a tudíž MZD i za ty měsíce.
mám přesně případ kdy přerušil na 9,10,11 měsíc, ale protože v tom období makal, musel přihlásit 10.12.2005...samozřejmě,že v těch měsících přerušení měl náklady - mám je dát jako daňové nebo vyloučit...nebo radíte pominout to přerušení,které asi stejně nenahlásil na fú,soc.a zdravku a počítat 12 měsíců..netýká se ho min.vym.základ,rozdíl příjmů a výdajů je vyšší...poraďte...dík
potřeboval jít na nemocenskou,tak se nechal zaměstnat,nakonec si myslel,že už nebudou zakázky,tak v srpnu šel na živnosťák,ale na fú a správua zdr.ne...dál platil zálohy soc.,zdr. a v prosinci musel vyfakturovat ty práce v době přerušení,tak se znovu přihlásil aby aspoň do konce roku mohl vystavit fakturu...
Re: Treba bude vedet nekdo jiny.
taky tuším,že to mohou označit za neopr.podnikání, ale když on mamlas si účtuje telefony,cesťáky za ty měsíce kdy jako přerušil...zeptám se ho, nechám to na něm ať se rozhodne,zda nechat v daňových....někdy bych je zabila, ale uznávám,že jsou lidi,kteří jsou šikovní na ruce, a podat daňové vč.hlášenek soc.a zdr. - to mi připadá,že je to snad nikdo z nich nedokáže ani přečíst,natož aby vyplnili správně, bez účetní dnes nemají šanci...
Re: Zajímalo by mě stanovisko FÚ
Paní Radko tohle už se tady kolikrát taky řešilo, bezvýsledně a moc by mě zajímalo, jestli na to máte nějaký názor: podle §48/1 ŽZ je živnostenský úřad povinen zaslat v případě, že mu poplatník nahlásí nějakou změnu, třeba přerušení podnikání, oznámení všem ostatním úřadům - finančnímu, sociálce i zdravotní pojišťovně. Nedělají to, že ne? I kdyby to dělali, je tím poplatník zbaven povinnosti ty úřady "oběhnout" a ještě to znovu sám nahlásit? J.F.
Děkuji, škoda :-( Snad se časem dožijeme toho, že to půjde na jednom místě, pořád se mluví u zjednodušování služeb úřadů. Vždyť by se tím ušetřily i pracovní síly, co na těch úřadech sedí za naše peníze :-) J.F.
>>>>>Děkuji, škoda :-( Snad se časem dožijeme toho, že to
>>>>>půjde na jednom místě, pořád se mluví u
>>>>>zjednodušování
>>>>>služeb úřadů. Vždyť by se tím ušetřily i pracovní
>>>>>síly, co na těch úřadech sedí za naše peníze :-) J.F.
>>>>>************************
>>>>
>>>>a jenom popíjí kafe a kafrají na netu, že?:-)))) spíš
>>>>by potom mohlo víc lidí na úřadě dělat kontrolu a
>>>>doměřovat nepoctivý poplatníky a ne papírování:-) to
>>>>by
>>>>bylo něco:-))))
Jéžiši to nééééééééé, to ať raději sedí za tou přepážkou, než aby bylo víc kontrol :-))) J.F.
>>>Radko, ale na JanuF pozor, mně vyhrožovala, že na mě
>>>vezme lopatu.....:-))) ...sedím celej
>>>přikrčenej..:-)))
>>
>>neznám tedy její váhovou kategorii, ale zatím se
>>bojím
>>jen gravera:-))))) my bysme se jako baby nějak
>>srovnaly:-)
>no, ten má jinačí náčiní než lopatu......... meč,
>šavle, palaš, tesák..., ale vám by tím nevyhrožoval
>:-)))))
No možná to bude slovo do pranice, ale já myslím, že se dámy většinou slušně shodnou :-) Stačí se podívat na diskuze politiků, i když nějaká výjímka se najde i tam. My většinou války nevyvoláváme, to chlapi to mají zakódované :-) J.F.
>>>>>>Děkuji, škoda :-( Snad se časem dožijeme toho, že to
>>>>>>půjde na jednom místě, pořád se mluví u
>>>>>>zjednodušování
>>>>>>služeb úřadů. Vždyť by se tím ušetřily i pracovní
>>>>>>síly, co na těch úřadech sedí za naše peníze :-) J.F.
>>>>>>************************
>>>>>
>>>>>a jenom popíjí kafe a kafrají na netu, že?:-)))) spíš
>>>>>by potom mohlo víc lidí na úřadě dělat kontrolu a
>>>>>doměřovat nepoctivý poplatníky a ne papírování:-) to
>>>>>by
>>>>>bylo něco:-))))
>
>Jéžiši to nééééééééé, to ať raději sedí za tou
>přepážkou, než aby bylo víc kontrol :-))) J.F.
>
>>>>Radko, ale na JanuF pozor, mně vyhrožovala, že na mě
>>>>vezme lopatu.....:-))) ...sedím celej
>>>>přikrčenej..:-)))
>>>
>>>neznám tedy její váhovou kategorii, ale zatím se
>>>bojím
>>>jen gravera:-))))) my bysme se jako baby nějak
>>>srovnaly:-)
>>no, ten má jinačí náčiní než lopatu......... meč,
>>šavle, palaš, tesák..., ale vám by tím nevyhrožoval
>>:-)))))
>****************
>No možná to bude slovo do pranice, ale já myslím, že
>se dámy většinou slušně shodnou :-)
no,no,no, už tomu začánám věřit:-((( a zvlášť vy s tím ostrým jazykem...:-))
Stačí se podívat na
>diskuze politiků, i když nějaká výjímka se najde i
>tam. My většinou války nevyvoláváme,
Jano, viděla jste Jílkovou, jak pěkně najela na Ratha?:-))) nebylo to moc nevinné...., ale udělala mi radost:-))))
>**********************J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 3. 2006 17:24
Prosím, když měla OSVČ od 1.1.2005 do 30.11.2005 přerušenou činnost a obnovila ji v 12/05 (příjem 60 000,- Kč), vztahuje se na ni minimální daň za celý rok nebo jen za prosinec O5? Děkuji .