Nájemné-záloha.el.energie u bytu

• (neregistrovaný)

7. 3. 2006 9:03

Dobrý den,
    jsme společnost s.r.o. a máme ve vlastnicví byt, který dále pronajímáme. Do fondu oprav a za ostatní služby (popelnice,energie,voda) platíme cca 1600 Kč. Nájemné vybíráme 8000 Kč + 1500 za služby. (100 Kč bereme jako ztrátu, ale prootže nájemné dobré, tak to neřešíme). Jak mám účtovat platby za dond oprav + el.en.voda, a přijaté peníze za služby ?? Mohu výnosově a nákladově ?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2006 10:34

bdm (neregistrovaný)

Re: nájemné-záloha.el.energie u bytu
      *** U energií to jsou přece zálohy, ne? Takže účtujete o zálohách. U fondu oprav si jistá nejsem ***

• 7. 3. 2006 11:46

Jana (neregistrovaný)

Zálohy to asi jsou, ale já mám předpis od SVJ, kolik mám platit a potom proběhne vyrovnání, takže zálohy má spíš SVJ.

Děkuji

• 7. 3. 2006 13:10

HonzaT (neregistrovaný)

No zálohy to jsou určitě, za rok snad dostáváte vyúčtování, ne? U nich jsou to přijaté zálohy, u Vás poskytnuté. Nejsem teda účetní ale tohle je podle mě jasný.

Fond oprav - to je taky záloha (dlouhodobá záloha na opravy a údržbu) a FO se taky vyúčtovává každý rok.

• 7. 3. 2006 14:07

Jana (neregistrovaný)

A když byt prodáme (máme jej v majetku, tak určitě zpět zálohy nedostaneme, a když se teď opravuje, jak mám rozpočítat o kolik se mi zvedá hodnota bytu ??
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).